torstai 28. helmikuuta 2013

Äitiyspakkauksen nimi

Perussuoma.... Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson on ehdottanut, että äitiyspakkaukselle annettaisiin uusi nimi. Kuten kaikki merkittävät valtionpäämiehet, ministerikin haluaa nimensä johonkin uudistukseen. Kun sote uudiostus meni mönkään, on Guzenina-Richardson halunnut vaikuttaa merkittävämpään asiaan. Äitiyspakkauksen. Hyvä niin. Sehän on meidän kaikkien perheellisten symppis asia. Miksi nimi pitäisi muuttaa ? Kyse on ennen kaikkea tasa-arvosta ja siitä, että isät pitäisi saada vahvemmin mukaan lasten kasvatukseen, hoitoon ja elämään. Jokainen tietää, että päiväkodeissa ja kouluissa lapsia odottavat huolestuneiden naisten armeijat. Ministeri on iskenyt oikeaan kohteeseen. Miesten identiteettiä voidaan muuttaa muuttamalla äitiyspakkauksen nimi tasa-arvoisemmaksi.

Iltapäivälehti kysyi kansalta ehdotuksia uudeksi nimeksi. Tuloksena aika tavallisia ehdotuksia.: vauvan starttipaketti, selviytymisboxi, lapsiloota, pullapaketti, rakkauspaketti, syntymälahja, haikaran paketti tai uudenelämänalku. Nimiehdotuksesta huomaa heti, että ehdotuksentekijät ovat naisia.

Ministeriön virkamiehet ovat myös tehneet omia ehdotuksia: Valtion verovaroin kustannettu lapsen syntymän perusteella myönnettävä ensimmäisten elinpäivien hoitokokonaisuus, Sosiaali- ja terveysministeriön lastensuojelun- ja turvallisuusosaston varhaislapsuuspakkaus, Kaikille lapsiperheille tarkoitettu valtion apupaketti (myös rikkaille), Terveisiä Maria-tädiltä, Ilmastonsuojelun ja kestävän kehityksen normiston mukainen lastenhoito ja ohjelmapaketti, Perheen perusarvojen tuki-, apu- ja onnellisuuslahja tai URKKI (Uuden Rakkaan Kansalaisen Kunnollinen Isyyspakkaus).

Kulmabaarin isäryhmä ehdotti seuraavia isän näköisiä nimiä: Lastenhoidon tekniikkaboxi, Legendaarinen koti-isä, DeLux Isä-lapsi peruspaketti, Välineitä symppis-iskälle, Marian lahjapakkaus isälle, Kuinka saavutan menestystä ja vaikutusvaltaa lastenhoidossa ?, Kolme askelta hyväksi kotiisäksi, Lapsipolitiikan kotoinen kulmakivi, Miehestä isäksi, Isä-lapsi selviytymispakkaus tai Isän pelikirja.

Koska kyseessä on vakava asia, jolle ei ole syytä hymyillä, toimituksemme esittää uudeksi nimeksi seuraavia: Lapsipakkaus. Tai sitten Isyys- ja äitiyspakkaus tai Äitiys- ja isyyspakkaus tai yksinkertaisesti Pakkaus tai Ensi metri tai Starttipakkaus tai Vanhempien apupaketti tai Lapsenhoidon tukipaketti tai....

Joku on muuten sanonut: Ei nimi miestä pahenna ellei mies nimeä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti