keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Paras meteorologi

Aamulehti on iltapäivälehdistön tyyliin viritellyt äänestyksen parhaasta meteorologista. Se herätti muutaman kysymyksen:

1) Miksi Aamulehti ?
2) Tarkoitetaanko parhaalla meteorologia, joka ennustaa sään tarkimmin eli sään joka toteutuu ?
3) Tarkoitetaanko parhaalla kauneinta naista tai komeinta miestä ?

Koska muualta ei tullut vastauksia, vastaa itse.

1) Aamulehti on aikeissa myydä formaatin Maikkarille ja ensi syksynä alkaa telkussa uusi koko syyksyn kilpailuohjelma "Messevä Meteorologi". Kilpailijat ennustelevat säätään kuten tähänkin asti uutisissa, mutta yleisö voi äänestää ja pudottaa heidät työttömiksi. Ohjelmassa haastatellaan meteorologien työkavereita, kavereita, suksulaisia, puoliso ja tyttö-,poika-, mies-, ja naisystäviä. Meteorologit yrittävät ennustaa säätä mahdollisimman tarkasti ja pukea itsensä kivaan asuun. Tuomaristo kommentoi joka uutislähetyksen jälkeen suoritusta. Ohjelman formaatti myydään kansainväliseen levitykseen 15 maahan ja Alma mediasta tulee osa Murdockin omistamaa konsernia Time-Warner-Carlsberg-GeneralMotors-Hollywood.

2) Ei missään nimessä. Kyse on sääilmiöiden oikeasta artikuloinnista ja laaja-alaisesta sanavalikosta. Sää on niin tuttu juttu, että siitä pitää löytää uusia ulottuvuuksia, ihan niinkuin ruoanlaitostakin.

3) Ehdottomasti. Kun Miss Suomi-kilpailut näivettyivät tylsäksi pöperöksi, tarvitaan actionia ja tosiTV:tä. Meteorologi on ihmisten arkielämän keskipisteessä ja silloin täytyy näyttää hyvältä. Kukapa jaksaisi katsella vanhoja ja väsyneitä. Ehei. Mieluummin kauniit ja rohkeat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti