torstai 10. tammikuuta 2013

Valion maitohinnat

Valio kipuilee maidon hintojen kanssa. Nyt Valio on suuttunut ja aikoo nostaa hintaa 30 %. Valio on hyvin vihainen. Itse asiassa valio on ollut hiljaa vihainen siitä asti kun pikkumeijerit ja iso Arla nousivat maihin. Kun muistetaan voimakas laktoosiaalto ja kaikenlainen rasvojen hylöjeksintä, voidaan ymmärtää Valion yskä. Se on ollut lähes yhtä paha kuin VR:n taival. Siitä ei vain ole pidetty sellaista mekkalaa. Valoi oli aikoinaan yksinvaltias eli monopoli Suomessa. Siitä ajoista on tultu tavalliseksi kuolevaiseksi. VR on edelleen monopoli sekä junaliikenteessa että aikataulu-, lipunmyynti-, valo-. myöhästely- yms.ongelmissa.

Kun huippukokit ovat vannoneet viinin, kerman ja voin nimeen, Valio on joutunut kehittelemään kevyt- ja kasvistuotteita, joissa todistettavasti ei ole mitään kyseisiä aineita. Maitomaasta ollaan muututtu vesimaaksi tai olutmaaksi tai jopa viinimaaksi. Vali on tehnyt tunnollisesti tuotekehittelyä ja kilpaillut siinä sivussa isoja ja notkeita kilpailijoita vastaan.

Nyt kuitenkin Valio on hyvin vihainen. Jos 1,50 € maksavaa maitopurkkia korotetaan 30 %, on hinta 1,95 €. Se tietää, että ihmiset ostavat Ingmannin ja Milkbonan maitoja. No, eihän Valio sitä tee. Se vain nostaa tuottajahintoja. Se taas nostaa vähemmän vähittäishintoja. 50 sentin tuottajahintaan 30 % nousu tekee 15 senttiä. Eli maitolitra nousisi 1,50 eurosta 1,65 euroon. Se on vain 10 % vähittäishintoihin. Siitä ei taida nousta kapinaa saati, että kukaan edes huomaisi.. Muutkin ruoka-aineet ovat nousseet sen verran. Valion maidon hinnannousu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti