perjantai 18. tammikuuta 2013

Presidentillä hiiriä

Presidentin puoliso Jenni Haukio kertoo, että heidän Espoon asunnosta on löytynyt hiiriä. Asiaa selvittämään on perustettu virkamiestyöryhmä. Se aikoo selvittää hiirien alkuperän, mahdolliset vahingot ja vahinkojen suuruus ja korvaustapa, presidenttiparin evakkoasunnon hankinnan, hiiriä koskevan lainsäädännön muutostarpeen ja Venäjältä tuotavien presidenttikissojen saatavuuden.

Tavallisesti varmojen lähteiden perusteella eduskunta aikoo säätää hiiriä koskevan lain. Mikäli EU: eläindirektiivi ei aseta esteitä, suomalaiset hiiret tullaan luetteloimaan, rengastamaan ja nimeämään. Hiirille suunnitellaan myös keskitettyjä palvelutaloja, joissa on lämpöä, nakertamista ja hyvää porukkaa. Hallitus aikoo hankkia vapautuvia telakoita, tehdashalleja ja pohjois-suomen autiotaloja hiirien käyttöön. Panostamalla palvelutaloihin, ihmisten asuintalot, elintarvikemyymälät ja kaikenlaiset varastot saavat olla rauhassa. Valtion lisätalousarviuossa on varattuna 500 miljoonaa euroa hankkeen kuluihin. Ensi vuonna perustetaan eläinhallintoviraston hiiriosasto, joka hallinnoi, koordinoi ja suunnittelee suomalaisten hiirien elinoloja.

Toisena mahdollisuutena on tilata Halosen-Medvedin kissatalolta sata rotukissaa hoitamaan homma kotiin. Kustannukset lienevät kuitenkin samaa luokkaa, sillä maailmanmarkkinoilla mainittujen kissojen hinnat ovat kohonneet pilviin. "Halvemmaksi tulisi hankkia leijonia savannilta tai tiikereitä Siperiasta" toteaa nimettömänä pysyttelevä eläintalouden tutkimuslaitoksen koti- ja petoeläinosaston suunnittelu- ja tutkimuspäällikkö N.N. "Halpaa ja nälkäistä kollia on mahdoton löytää markkinoilta, edes isolla rahalla".

Viimeisenä keinona on esitetty hiirien jalostamista joksikin toiseksi eläimeksi. Järkevintä olisi tietysti muuttaa hiiret joksikin kotieläimeksi. Kanoista on kova puute, joten kanan ja hiiren risteytys voisi olla kansantaloudellisesti kannattavaa. Kananmunien hintakin on kohtuullisen korkealla. Toisena vaihtoehtona on esitetty hiiren ja ihmisen risteytystä.Yllättävää kyllä monesti nämä aika erilaiset lajit muistuttavat toisiaan. Monet ihmisethän ovat pieniä, arkoja ja vikkeliä. Toisaalta hiiret varastoivat ruokaa kuten ihmisetkin. Asia on kuitenkin vielä selvittelyvaiheessa.

Hiiriasiasta tiedotetaan mediassa hetimiten, kun on jotain tiedotettavaa. Mistään paniikista ei kuitenkaan ole kysymys. Kuten vanha sananparsi toteaa: Hiiri on ihmisen paras ystävä. Vai oliko se koira ? Vai kissa ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti