tiistai 22. tammikuuta 2013

Liha verolle

Ruotsalaiset haluavat lihan verolle. Naapurimaamme on tullut tunnetuksi veroja rakastavana maana. Nyt lihaa vaaditaan verolle. Lihaa syödään aivan liian paljon ja sen ekologiset vaikutukset ovat suuret. Ruotsalaiset syövät lihaa 87 kiloa /henkilö. Suomessa luku on pienempi, vain 78 kg/ henkilö. Liikevaihtoverohan on Suomessa 14% ja Ruotsissa vain 12%.

Kannatan kaikenlaisen lihan verotuksen nostoa Ruotsissa. On se niin väärin ! Kas, kun ruotsaliset ovat pitkiä, solakoita, terveitä ja hyväkuntoisia. Vain harvat ovat ylipainoisia. He syövät kuitenkin lihaa valtavasti. Köttbullar, ruunebergin torttuja, janssonin kiusausta ynnä muuta lihaa. Kyllä siinä joku epäilyttävä asia on takana.

Ruotsiin sopisi ns. multiveromalli. Tulevaisuudessa lähes kaikesta maksetaan jotain veroa. Lihatilan ympäristöstä maksetaan 10% karjatilavero. Karjan ostamisesta maksetaan 10% karjanhankintavero, vasikoiden, possujen ja broitsutipujen syntymästä maksetaan 10% syntymävero. Varsinaisesta karjan kasvatuksesta maksetaan 10% karjankasvatusvero ja 10 % ilmaston hiilidioksidivero. Lihan teurastuksesta maksetaan 10% teurastusvero. Lihan jalostuksesta maksetaan 10% jalostusvero. Lihan myynnistä maksetaan 10% arvonlisävero ja 10% jätemaksu. Jäljelle jäävän 10% karjankasvattaja voi käyttää kokonaan navettojen yms. karjatilojen rakentamiseen ja kunnostamiseen, lypsylaitteisiin, eläinlääkärimaksuihin, rehuihin, peltoihin, aitauksiin, sähköön, talikkoihin, lomittajien palkkkoihin tai ostaa vaikka keinutuoli omaan käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti