sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Jääkiekkoliiton huume-epäily

Urheilulehti kertoi, että kaksi suomalaista MM-kiekkoilijaa oli antanut näytteitä seurajoukkueen testissä, jossa oli jäänteitä marihuanan käytöstä. Jääkiekkoliitto ei tehnyt mitään saatuaan tiedon asiasta vaan pelaajat edustivat kisoissa Suomea. Lähdettä ei ole paljastettu, mutta Urheilulehti on vankasti juttunsa takana. Päävalmentaja Jalonen tietänee asiasta. Nyt jääkiekkoliitto on nostanut kanteen Urheilulehteä vastaan. Puheenjohtaja Kummola on kieltänyt kaiken.

Asia ei ole aivan maailmanlopun meininkiä. Kiinnostavaa on asian mahdollinen salaaminen. Jos juttu pitää paikkansa, herää muutamia kysymyksiä. Miksi tämä salattiin ? Miksei kantti kestänyt paljastusta ? Pelättiinkö, että jotain muutakin paljastuu ? Tuskin kaksi pelaaja olisi joukkuetta kaatanut suuntaan tai toiseen. Jos päävalmentaja Jalonen on tiennyt, niin puheenjohtaja Kummolakin on tiennyt. Tulevatko asianomaiset pelaajat esiin ? Tulevatko joukkueen edustajat esiin ? Ilmeisesti kyse on KHL:n joukkueesta. Nythän Jalonen valmentaa Pietarissa. Ovatko Venäjän ja Suomen jääkiekkoliitto sopineet, että asia pidetään pimennossa ? Jos jääkiekkoliitto lähtee oikeuteen, se lienee varma, ettei asia paljastu. Jos asia paljastuu, ottaako joku henkilökohtaisen vastuun asiasta ?

Suurelle yleisölle Lance Armstrongin, Suomen huippuhiihtäjät, lukuisat voimaurheilijat ovat vain jäävuoren huippu. Samoin dopingin salailu. Sponsorirahat ovat myös taustalla. Nyt kyse ei ole dopingista vaan huumeiden käytöstä. Suomen Jääkiekkoliitto pyörittää lukuisia juniorisarjoja, joissa pelaa satoja nuoria urheilijoita. Heille tässä on myös viesti. Suora tai epäsuora. Mikä viesti heille tästä tapauksesta halutaan antaa ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti