perjantai 11. tammikuuta 2013

Janne Ahonen mäkitorniin

Huippu-urheilun kehittämishanke on saanut ihmeitä aikaan. Enää ei tarvitse häpeillä suomalaisten sijoittumista 30 parhaan joukkoon. Nyt on keksitty jotain vanhaa ja uutta. Mitä sitä pyörää keksimään uudelleen, kun se on jo keksitty. Tähän sopii myös sanonta: Vanhassa vara parempi.

Uutiset kertovat, että Janne Ahonen on aikeissa palata mäkimonttuun. Eikä vain monttuun vaan ihan hyppäämään tositarkoituksella. Ahonen aikoo päästä mukaan Sotsin olympiajoukkueeseen ja voittaa olympiamitali. Hyvä ! Huhut kertovat, että Matti Nykänenkin olisi kurvaillut Lahden mäkimontun tietämillä.

Tästä innostuneena joukko suomalaisia hiihtäjiä Harri ja Marja-Liisa Kirvesniemen johdolla ovat alkaneet treenaamaan hiihtoladuilla vapaata ja perinteistä.. Lasse Viren ja Martti Vainio tähtäävät Brasilian olympilaisiin. Matkat ovat 100, 200, 400, 800, 1500, 3000 esteet, 5000, 10000 ja maraton. Niillä matkoilla Suomesta ei ole löytynyt viime vuosina varteenotettavia juoksijoita. Pertti Karppinen vetää soututreenejä kuntosalin soutulaitteella tähtäimessä tieskö kuinkamones olympiamitali. Jani Sievinen kauhoo Nummelan uimahallissa entiseen malliin ja  isä Sievinen heiluu tutusti altaanreinalla..

Veteraaniosastolla on vielä paljon käyttämätöntä energiaa. Kotihoidossa on runsaasti hyväkuntoista ex-urheiluväkeä. Heitä kannattaa maanitella mukaan huippu-urheiluun. Palkkiotkin ovat muhkeita ja erilaiset valmennustuet, stipendit ja päivärahat aukeavat hetikohta, kun kentänlaidalla alkaa pyöriä. Huippu-urheilun hanke on iskenyt kultasuoneen. Miksi törsätä rahaa uusien urheilijoiden kouluttamiseen, kun veteraanit hinkuvat lauteille. Sitäpaitsi, kun kaikki kisat on viety maksullisille kanaville, kansa kuuntelee taas radiosta urheilulähetyksiä. Samat nimet pyörivät kisoissa. Se helpottaa myös kuuntelijan urakkaa. Mitalien saalistajat saavat  kunnalta palkinnoksi mitalikahvit ja muistolautasen. Kuntien ei tarvitse enää jakaa kalliita tontteja tai kesämökkejä. Näillähän on ne jo ennestään.

Nykynuoret eivät jaksa kiinnostua kilpaurheilusta. Toisin sanoen päivittäisestä harjoittelusta tai hikisistä kainaloista. Netissä voi tavata kavereita tai kisailla pelien kentillä. Samalla voi nauttiia burgeria, sipsejä ja limua. Tyhmät juoksee treeneissä viisaat pääsee vähemmälla.

Kukapa tunnistaisikaan näiitä Asikaisia ja Lairintoja.Sen sijaan nimet Ahonen ja Nykänen ovat ikuisesti suomalaisten sydämissä. Täyttäkööt he tämän ammottavan aukon huippusuoirituksillaan.. (Oliko ne kisat tosiaa siellä Sotsissa, eikös se ole rantalomakohde ?)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti