tiistai 8. tammikuuta 2013

Tykkää perussuomalaisista !

Perussuomalaisten tarinaa seuratessa ei voi olla välinpitämätön. Raikas poliittinen tulvahdus on vääntynyt milloin mihinkin suuntaan. Hyvää tarkoittava pienen ihmisen äänen esiintuominen ja puolustaminen on vääntynyt erilaisiin henkilökohtaisiin ongelmiin. Värikkäitä ja usein aika alkeellisia ulkomaalaisvastaisia mielipiteitä on tupsahdellut siltä täältä vuosien varrella. Oikeudessa on istuttu, tuomioita jaettu ja puheenjohtaja on varoitellut.kansanedustajien löysistä puheista. Tämä puolue on epäpuolue jos mikä.

Viimeisinmmät uutiset kertovat kahden entisen eduskuntaavustajan haastaneen eduskunnan oikeuteen ennenaikaisesta irtisanoimisista. Siis kun kansanedustaja on palkannut avustajan ja sitten lopettanut työsuhteen, on haastettu eduskunta käräjille. Ei itse kansanedustajaa. Siinä on tyyliä.

Kun muut puolueet valitsevat tai jättävät valitsematta uudet jäsenet paikallisesti, perussuomalaiset valitsevat jäsenensä keskitetysti. Puoluehallitus selvittelee taustat facebookin ja netin tietojen kautta ja sitten tuomio napsahtaa. Joka kymmenes on jäänyt rannalle, pääosin ulkomaalaisvastaisuuden ja äärimielipiteiden takia. Tunku on kova.

Jollakin tapaan syntyy sympatiaa. Isot miehet ovat tohkeissaan: Suuri suosio, erilaiset ihmiset, yhteisen ohjelman ja aatteen puuttuminen vievät venettä milloin minnekin. Itse puolue tuntuu olevan joko tuuliajolla tai yhden miehen puolue. Kansa jaksaa kannattaa, mutta itse soutajat tahkoavat milloin mihin suuntiin. Tässä on jotain alkeellisen alkuvoimaista, mutta samalla hellyyttävää (en sanonut säälittävää).

Nyt kun EU on sanut siedätyshoitonsa toimimaan, on perussuomalaisilla ongelmia löytää iso paha susi ja valittamisen kohteita. Iso mörkö on katoamassa, eikä sitä voi syyttää ihan kaikista asioista. Opposition eripura ja keskinäinen kilpailu on syönyt  molempien voimia. Perussuomalaiset kaipaavat suuria vääryyksiä poliittiseksi taustavoimaksi. Muut puolueet ja hallitus ovat nyt töppäyksillään tehneet tilaa perussuomalaisille. Niitä on kasapäin, muttei oikeinEUn suuruista isoa perusongelmaa.

Seuraaviin vaaleihin (EU-parlamenttivaalit) on vielä vuosi aikaa. Jotain tarttis tehdä siihen asti. Muutakin kuin oikoa kansanedustajien lausumia tai avustajien sooloiluja.  Yritys on kova, vaikka aina ropisee omassa päässäkin. Mutta kansa on ollut lojaali.

Itse en äänestä perussuomalaisia. Lottoan mieluummin. Voitto on todennäköisempää. Viimeeksi voitin euron !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti