torstai 10. tammikuuta 2013

Tipaton tammikuu

Tipattoman tammikuun terveysvaikutrukset ja talousvaikutukset ovat merkittäviä. Samoin tapaturmat oikeudenkäynnit ja väkivallanteot vähenevät. Jos 15 % kansalaisista on tipattomalla, voidaan olettaa, että vaikutukset ovat samaisen 15 % luokkaa.

Presidentti Niinistö viitoitti tietä myöa palkanalennuksen suuntaan. Palkaton tammikuu voisi olla hyvä ratkaisu isotuloisille. Kun rahaa tulee kymmeniä tuhansia kuukaudessa, ei yhden kuukauden palkattomuus tunnu missään. Puhumattakaan bonuksista.

Kun luterilaisia ollaan voisi kieltäytyä myös muista nautinnoista. Telkan katselu, netti, pelien pelaaminen, seksi, sanominen, autolla ajelu, ruoanlaitto tai jälkiruoat. Kyllähän näitä riittää. Turhuuksia.

Koska kuitenkin kuukauden mittainen pidättyminen on suurimmalle osalle ihmisiä kärsimystä ja  tuskaa, voitaisiin  pidättäytyminen sijoittaa eri viikonpäiville. Silloin suritus ei tuota suurta kipua.

Makkaraton maanantai, tipaton tiistai, kenoton keskiviikko, tortuton torstai, palkaton perjantai, leffaton lauantai, saunaton ja seksitön sunnuntai.

Viikko kuluu viuhahtaen haluja ja himoja vältellen. Joka päivä tietää, että huomenna tämä päättyy. Toki huomenna myös alkaa uusi paasto, mutta pian se on ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti