keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Raipelle kenkää

Ilves-ikoni ja päävalmentaja Raimo Helminen erotettiin tehtävistään. Joukkue ehti rämpimään kolmen ottelun putken Pelicansia vastaan. Se oli viimeinen oljenkorsi välttää karsintasarja. Vaikka valmentajan tehtävä ei ole ollut tällä pelaajamateriaalilla helppo, voidaan kuitenkin ymmärtää myös Ilvesjohtoa. Tehoton ja veltto pelaaminen tarvitsee kunnon herätyksen. Ensi kaudeksi palkattu ex-KalPa valmentaja Tuomas Tuokkola ottaa ohjata käsiinsä. Sinänsä epäkiitollisen tehtävä. Pelaajamateriaali on mikä on ja karsintapelit odottavat. Luvassa on vain alamäkeä tai tasamäkeä. Uutta pelitapaan on vaikea ajaa sisään tällä varoitusajalla.

Ei käy kateeksi myöskään Raipea. Hyvin alkanut valmentajaura pikkuleijonissa sai ikävän jatkon Ilveksen ruorissa. Ilveksen sekasortoinen taustatilanne on varmasti pannut valmentajan ja ison Ilvessydämen koville. Raipe, jos kuka on nähnyt sisältäpäin seuran ahdingon ja sen karun syvyyden. Mutta tässä tulos tai ulos-toiminnassa on kovin vähän vaihtoehtoja. Varsinkin, jos kassa ammottaa tyhjyyttään ja konkurssi kolkuttelee ovelle. Ratkaisu voi olla myös helpotus Helmiselle. Enää ei tarvitse selitellä "näillä mennään" tilanteita. Tosiasia on myös, että pelaajamateriaaliltaan liigan heikoin joukkue heikkeni entisestään, kun kolme keskeistä pelaajaa vuokrattiin rahapulassa muualle.

Faneille Helmisen potkut ovat myös kova paikka. Raipe nauttiii fanien keskuudessa sellaista suosiota, että moni liigaseura ei tule sitä koskaan kokemaan. Nyt se on loppu ja reaktioita syntyy. Vieras mies yrittää panna pelaajien jalat liikkeelle. Fanien sydämiin valloittamisesta ei kannata edes haaveilla. Ilveksen uittaminen kuiville on fanien silmissä vain laiha lohtu mitä Tuokkola voi saada aikaan. Seura tarvitsee molempia. Sekä faneja että idoleita. Uusi aikakausi on ehkä alkamassa. Tai sitten päättyy suurseuran ennen niin maineikas historia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti