lauantai 13. syyskuuta 2014

Vaasan Sport

Vaasan ylpeys Sport nousi Liigaan. Syy on selvä. Nty asiaa on avattu maamme törkeimmässä/tärkeimmässä iltapäivälehdessä. Jääkiekkolegenda ja jääkiekon kaikkitietävä guru Tami Tamminen johti Sportin liigatielle jo vuonna 1004, 1504 ja 2004. Sittemmin Tammisen opein laajennettiin jäähallia ja pistettiin koko homma toimimaan. Nykyiset kakkosluokan johtajat johdattavat hapuillen nyt Sportia, kun pohjatyön on tehnyt Tamminen. Tammisen toinen seura TPS on myös noussut mahtavaksi Liigajoukkueeksi Tammisen opein. Tai ei ole vielä noussut, koska se ei ole noudattanut Tammisen neuvoja. Mutta heti kun noudattaa, Tepsistä tulee mestarijoukkue. Kolmas Tammisen menestykseen johdattama joukkue on TuTo. Sekin Turusta. Tuto ei myöskään ole noussut ykkössarjaan mutta syyhän on selvä. Ei ole noudatettu Gurun ohjeita. Viimeeksi Etelä-Korean joukkue koki takaiskun, koska ei palkannut Tammista valmentajakseen. Nyt odotellaan Mongolian, Kenian ja Venezuelan jääkiekkoliittojen valintoja.

Vaasassa kohtasivat Tammisen molemmat joukkueet Sport ja TPS. Sport oli parempi 4-1, Tammisen ansiosta. Tammisen opit alkavat tuottaa hedelmää ja mikäs siinä. Vaasassa ollaan vihdoinkin ymmärretty, että ei kannata olla liian ylpeä vaan noudattaa jääkiekon ainoan viisaan ohjeita. Niillä tulee yksinkertaisesti tulosta. Kiitos Tami. Kiitos viime vuosikymmenen, vuosisadan, vuosituhannen opeista. Kun uskoo tekemiseensä, voi saavuttaa vaikka valmentajan pestin kolmannesta maailmasta, Mestiksestä liigaan kurottavan joukkueen neuvonantajan paikan, joka johdattaa seuran saamaan liigapaikan tai värikkäillä vaatteilla ja vakuuttavilla mielipiteillä saavutetun MM-kisojen TV-kommentaattorin paikan.

Vaasan Sportin tuhatpäinen kannattajajoukko haluaa kiittää suurta gurua ripustamalla hänen paitansa jäähallin kattoon. Samalla valitellaan Etelä-Korean jääkiekkoliiton täysin epäonnistunutta valmentajavalintaa. Tami on ainut oikea mies lähtemään Etelä-Koreaan. Kansalaiskeräystä ollaan virittelemässä. Sport jatkaa menestyken tiellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti