keskiviikko 17. syyskuuta 2014

TVO:n lupa ( ja Fennovoiman)

Ministeri Vapaavuori esitteli eilen ydinvoima-asioiden linjauksia. TVO ei saa jatkoaikaa lupahakemukseensa, mutta Fennovoima saa luvan lisäedellytyksin. Vihreät ilmoittivat lähtevänsä hallituksesta, jos Fennovoiman lupahakemus vahvistetaan. Vihreät katsovat, että Rosatomin tultua mukaan Pyhäjoen ydinvoimalan kuvioihin, kyse on uudesta hakemuksesta. Muut hallituspuolueet ajattelevat eri tavalla. Kyse on vanhasta luvasta, jossa on uusi laitetoimittaja. Vihreät saavat kaipaamansa profiilinkorotusta ensi kevään vaaleihin. Ellei sitten ole tulossa ennenaikaiset vaalit jo sitä ennen ?

Nyt SDP on ottanut kantaa Vapaavuoren esiteykseen TVO:n luvasta. Puolueen mukaan TVO:lle on jo myönnetty lupa eikä sitä voi peruuttaa. Vielä eilen Vapaavuori näytti olevan uransa huipulla, mutta tänään hän on tavallinen ministeri. Mistä tässä on kysymys ? Vaikuttaa siltä, että Antti Rinne ja SDP janoavat myös kasvojenkohotusta. Lisäajan myöntäminen menee ikäänkuin Kokoomuksen ohi sekä vasemmalta että oikealta, jos käytetään tällaisia poliittisia termejä. Vasemmalta siksi, että asia saadaan näyttämään työllisyyden lisäämiseltä. Oikealta sen takia, että Demarit tukevat voimalayhtiönn tahtoa. Pääministeri on saanut viikosta toiseen pieniä kiperiä haasteita. Nyt Stubbin ja Vapaavuoren lippu on laskemassa sekä vihreiden että demareiden suunnalta. Rinne on entisenä ay-johtajana nyt parhaimmillaan. Sitä SDP tarvitseekin, jos se toivoo alhaisien kannatuslukujen nosevan ennen kevään vaaleihin. Ellei sitten ole tulossa ennenaikaiset vaalit !

Joka tapauksessa opposition kaksikko, Sipilä&Soini, myötäilevät Rinteen linjaa. Lupien läpimeno ei ole lainkaan selvää eduskunnassa. Kansanedustajien hapuilut on kasvanut ja kansalaisetkin ovat epäileviä. Ainakin Venäjän suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti