keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Passien väärät eläimet

Suomalaisten passien välilehdillä on väärät eläimet. Näin sanoo Luonnotieteen keskusmuseo. Välilehdillä on, tai pitäisi olla, varpushaukan, sammakon ja saukon kuvat. Nimenomaan Suomessa esiintyvien eläinten kuvat. Näin ei kuitenkaan ole, sanotaan museosta. Saukkokin on joku merisaukko. Poliisihallitus kertoo, että eläimet on tehnyt hollantilainen yritys. Passeja ei myöskään korjata vaan niitä painetaan vuoteen 2016 asti. Ei voi mitään.

Tässäpä keräilijälle hyvä vinkki.

Ehdotankin, että seuraavaksi tehdään passeihin leijona, susi ja huuhkaja. Luovasti toteutettuna: Selänne, Michael Jordan ja Messi.

Tai sitten suomalaisia rakennuksia: Helsingin rautatieasema, Lahden hyppyrimäki ja Olavinlinna. Ne voisi tehdä tyylitellysti Gare de Nord Pariisissa, Obertsdorff ja Monte Carlon Casino.

Tai tuotemerkki: Nokia, Hesburger ja Marimekko. Muotoilijan käsissä Microsoft, McDonalds ja Vuitton.

Miksei maisema: Helsingin siluetti, Saimaa ja suomalaismetsä. Siitä löytyy variaationa Pekingin sumu, aava Atlantti ja Amatsonin poltettu sademetsä.

Maailmakuuluja suomalaisia: Paavo Nurmi, Jean Sibelius, Martti Ahtisaari. Taiteijan silmin: Usain Bolt, Lennon-McCartney, Che Guevara.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti