maanantai 8. syyskuuta 2014

Herd feat. Eero Koivistoinen


Vibrafonisti Panu Savolainen on järjestänyt Helsingissä ja Lahdessa Herd-klubeja. Tällä kerralla Lahdessa. Herdissä soittavat Savolaisen lisäksi Mikko Pellinen (b) ja Tuomas Timonen (dr). Vieraana veteraanitenorististi Eero Koivistoinen. Koivistoisen sävellyksiä soiteltiin pitkin iltaa. Nuori vibrafonisti ja veteraani fonisti sopivat mukavasti yhteen. Siinä missä Koivistoisen luritukset olivat seesteisiä, mutta kuulakkaita, raikas vibrafonisti taikoi elämyksiä ja pienimuotoista kukkeutta. Mitään maatamyllertävää ei kuitenkaan kuultu.

Kaikki kunnia seitsemänkymppiselle Koivistoiselle. Muistan hänet Pyynikin tanssilavalta. Hän soitteli tenoria 1967-68 vaikuttaneessa Suomen parhaassa rock-bändissä nimeltään Blues Section. Samoihin aikoihin Koivistoiselle myönnettiin Jazzliiton ensimmäinen Yrjö-palkinto. Koivistoinen opiskeli maailmankuulussa Berkleyn yliopistossa. Hän on toiminut opettajana Sibiksessä. Levyjäkin on kertynyt vuosikymmenien aikana parikymmentä.

En tiedä kuinka tietoista on Panu Savolaisen suuntautuminmen 60- ja 70-lukujen musiikkiin, mutta varmasti se antaa tilaa ja ulottuvuutta paitsi hieman hiljaiselle instrumentille, mutta erityisesti taitavalle soittajalle. Savolainen on vähintään maamme kakkosvibrafonisti Severi Pyysalon jälkeen, ellei sitten ykkönen. Vaikkei mitään rankkausta soittajista ole tarpeen pitää. Olisi kiinnostavaa kuulla, jos nämä kaksi herraa pistäisivät pystyyn vibrafonibändin.

Jatkossa Herd klubilla soittaa mm. kiinnostava trumpetisti Werneri Pohjola. Hän on nykypäivän viertuooseja kuten Panu Svolainenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti