keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Ostin Putin-Violaa

Minulle kävi todella hyvä mäihä. Tulin Prismaan ja onnistuin ostamaan Putin-Violaa. Kyse on Valion sulatejuustosta, jossa on venäjänkieliset tekstit. Rasia painaa 400 grammaa eli se on huomattavasti isompi kuin normaali sulatejuustorasia. Pienen kamppailun jälkeen sain hamstrattua kolme rasiaa. Se vaati toki uhrauksia, sillä jouduin tilttaamaan pari eläkeläistä ja yhden opiskelijan kanveesiin, mutta hätä ei lue lakia ja tarkoitus pyhittää keinot. Kassalla muutama rannalle jäänyt kateellinen yritti omia sulatejuustoni, mutta muutamalla terävällä iskulla sain turvattua hankintani.

Pihalla löysin halukkaita ostajia. Olin maksanut rasiasta vaivaiset 1,68 €, joten tiesin nettoavani Violasa hyvät rahat. Ensimmäisenä tuli kaupoille riutunut paikallinen eläkeläinen. Hintatarjous oli alle kympin, joten ohitin hänet nopeasti.

Parkkipaikalla sain kiinnostavan tarjouksen lievästi venäjää puhuvalta ostajalta. Myin ensimmäisen Violan viidellätoista ekellä. Yritin ajella kotiin päin, mutta eteeni ajeli kookas ulkomainen maasturi. Runsaisiin tartuointwihin ja koruihin sonnistautunut bodari tarjosi siitä viisikymppiä rasiasta. Jouduin myymään yhden rasian kohtuulliseen hintaan.

Kotiovella olkapäähäni tarttui voimakas käsi. Voimakkaan otteen takana oli lihaksikas virkailijalta näyttävä naapurimaan naispainija tai bodaaja, mikä lie. Violasta tarjottiin viisi sataa euroa. En hennonnut pettää misun toiveita vaan myin viimeisen rasian kuuden sadan euron hintaan.

Kotona laskeskelin rahojani, mutta se ei tuonut minkäänlista tyydytystä. Putin-Violaa oli myyty hyvään hintaan, mutten ollut saanut maistaa tätä gourmet-tuotetta. Päätin tehdä uuden valloitusretken johonkin paikalliseen ruokakauppaan ja sen jälkeen pysyisin kovana. Ei rasiaakaan ulkopuolisille mistään hinnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti