lauantai 2. kesäkuuta 2012

Naapurin omenapuu

Sanotaan, että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen. Kumma juttu tämä naapurin vihreämpi ruoho. Tässä tapauksessa omenapuu. Jokainen voi todeta tämä sanonnan pitävän paikkansa. Naapurin omenapuu kukkii melkein täpöllä, mutta meikäläisen omenapuu on vasta tuloillaan. Missä vika ? Naapurin tontin maaperä on multarikkaanpaa ? Naapuri on kastellut puuta salaa ? Naapurin omenapuulle on puhuttu mukavia ? Naapurin omenapuu tykkää lapsista ? Minun omenapuuni on suuttunut, kun leikkasin pensaat pois ? Minun omenapuuni on vanhempi ja äityy kukkimaan pikku hiljaa ? Minun omenapuuni ei hätiköi ? Minun omenapuuni antaa sinitiaisen pesiä rauhassa ja alkaa kukkia vasta sen jälkeen ? Oli miten oli sananlasku pitää kutinsa. Ainakin naapurin omenapuun kohdalla.

2 kommenttia:

  1. Varmaankin juuri nuo, mutta realistina veikkaisin, että naapurin puu on rodultaan ja geeneiltään varhainen kesäomenapuu ja sinun perinteinen syksyllä satoa tuottava. Silloin kukinnalla ja pölytyksellä ei ole niin kiire, ehtii koreilla myöhemminkin.

    Voit tosin kokeilla lisää noita edellä mainitsemiasi seikkoja, ne voivat olla kovinkin terapeuttisia ja ainakin naapuri saa niistä iloa.

    t. keski-ikäinen rouva, Kainuusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiempina vuosina omenapuut ovat kukkineet samaa tahtia, mutta nyt on jotain kivaa tapahtunut naapurissa. Mitä ? Se jää arvailujen varaan.

      Poista