sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Lämmin kanavoileipä

Helppo ja nopea kanaleipä on maukas lounasruoka tai illanistujaisten suolainen pala. Tässä ohjeet kahdelle.

Ainekset:
- 400 gr kanafileitä (mielellään hunajamarinoituja)
- neljä paahtoleivän viipaletta
- tammenlehtisalaattia
- jäävuorisalaattia
- sipulinvartta
- kuivattua sipulirouhetta
- viisi luumutomaattia
- kaksi ananasrengasta
- hieman voita tai margariinia
- desi majoneesiä
- balsamicoa, oliiviöljyä, suolaa, sokeria, curry maustetta

Sekoitetaan majoneesiin hieman balsamicoa, oliiviöljyä, suolaa, sokeria ja curry maustetta. Leikataan salaatit, sipulinvarret ja tomaatit pieniksi ja sekoitetaan. Paistetaan kana fileet pannulla kypsiksi. Paahdetaan paahtoleivät joko pannulla tai leivänpaahtimessa. Lämpimät leivät laitetaan lautaselle ja voidella voilla tai margariinilla. Päälle levitellään reilu teelusikallinen currymajoneesia. Levitellään salaatti lautaselle leirien päälle. Sitten niiden päälle ladotaan kanafileitä. Niiden päälle laitetaan ananasrengas ja sipulirouhetta. Koko komeuden päälle ripotellaan loput currymajoneesista. Se on siinä. Ei muuta kun syömään. Nam, Nam ! Totuuden nimissä on sanottava, ettei tämä ole omaa keksintöä. Söin mainitun lämpimän kanaleivän Siperiassa (Tampereella) olevassa Tivoli-nimisessa voileipäravintolassa. Tein samaa viikonloppuna kotona. Vähintään yhtä hyvää, ellei par....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti