perjantai 1. kesäkuuta 2012

Pelihimo, pakkomyynti ja privaatti elämä

Sain postissa uutisissakin mainitun kirjeen, jossa oli 15 € pelirahaa. Suhtaudun näihin vedättäjiin kylmäkiskoisesti. Lasken tähän ryhmään puhelinmyynnin ja kaikki ilmaiskilpailut. Tarkoitan netissä olevia "osallistu arvontaan ja voita tonni" juttuja. Kaikissa näissä on tarkoituksena tehdä rahaa sinun kustannuksellasi. Kolikkopelit.com haluaa käyttää hyväkseen ihmisten pelihimoa. Viisitoista ekeä on pieni raha suhteessa pelihimoon tai peliriippuvuuteen. Lööppilehdet kertovat Kolikkopelit.comin monimutkaisista säännöistä ja ongelmista kotiuttaa voittoja. Toki tällaisten uutisten leviäminen vähentää ainakin pieneltä osin pelihimoa, mutta ei kaikilta. Jännitystähän on kaksinkertaisesti, kun ensin jännittää voittoja ja sitten niiden kotiutusta. Tässä kaikessa on mielestäni hyväksikäytön tunnusmerkit.

Kun kerran osallistuin arvontaan, saan nyt joka päivä 5-10 tarjousta, koska olen tyhmyydessäni luovuttanut yhteystietoni. Se taas on nykypäivänä rahan arvoista tietoa.

Puhelinmyyjä halusi lähettää minulle Valitut Palat hintaan 3 € kuukausi. En suostunut. En suostunut pitkän vänkäämisen jälkeen. Silti tämä ääliö lähetti lehden minulle suljetussa kirjeessä. Palautin avaamatta lähettäjälle. Toinen (kymmenes) puhelinmyyjä halusi keskustella operaattorista ja uteli tietoja nykyisestä sopimuksesta. En kertonut. Tivasi ja tivasi eikä halunnut millään lopettaa. Sanoin, ettei kiinnosta eikä kuulu hänelle. Ei uskonut. Toistin saman hieman tylymmällä tyylillä. Uskoi lopulta. Ei kuitenkaan toivottanut hyvää päivänjatkoa, kuten kolleegansa tekevät häirittyään elämääni.

Avaimenperäfirma lähetti numeroidun avaimenperän kirjeessä kotiini. Voisin kokeilla maksutta omaan avainnippuuni. Jos katoavat, saan uuden nipun. Kuukauden kuluttua puhelinmyyjä yritti tehdä sopimusta jatkosta. Kyseli kokemuksia. Sanoin, että minulla on toinen systeemi. Minkälainen ? En kertonut. Se ei kuulu muille.

Ärsyttää tämä pakkomyynti. Vielä enemmän ärsyttää näiden vänkääjien asenne tunkeutua omaan elämääni ja elintapoihini. On totta, että olen vanha (toinen laji on nuori) vihainen mies. Mutta rajansa rahastuksellakin täytyy olla. Valitettavasti seuraavat pakkomyyjöät saavat niskaansa edellisten yrittäjien luomat ennakkoluulot. Näin se vaan menee. Valssi kesällä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti