maanantai 25. kesäkuuta 2012

Matkailukohteita

Helppo tapa tutustua maahan, on kiertoajelut. Etelainen reitti tai pohjoinen reitti. Kaksikerroksisella bussilla voi pysahtya kiinnostavassa kohteessa ja tulla seuraavalla bussilla. Tinkasimme kaksi reissua viidella kympilla, siis kahdelta hengelta. Kierreltiin Vallettaa, kaytiin Marsaxlokkin kalamarkkinoilla, veneretkella meriluolissa (lisamaksu) ja ajeltiin St, Julienin ja Paceville kautta kotiin hotellin oven eteen. Se oli etelainen reitti, Viela edessa pohjoinen ja lisaporkkanana ilmainen veneteriki Sliman ja Valletan rannoilla. Kiinnostavia kohteita ovat myos retket Gozon ja Cominon saarille.

Jollakin tapaa tama limestonen eli kalkkikiven värinen kaupunkimaisema muistuttaa autiokaupunkia. Valtaisa autiokaupunki erämaassa. Maisema on kerman värinen, jotenkin arabimainen. Elamäntapa on kuitenkin tuiki eurooppalainen. Ihmetella sopii, miten ihmiset jaksavat elää täällä koko kesän. Se on melkoinen koettelemus. Ihan vastaava kuin meidän talvi etelämaalaisille. Mutta raha tulee turistien muodossa ja hotelleja ja venesatamia kannattaa rakentaa lisää. Tästä näkökulmasta on vaikea nähdä lamaa.

Ainoa asia joka merkitsee, on futis. Peleja katsellaa isolta screeneilta ulkona katuravintoloissa. Enlannin ja Italian matsi kerasi paljon katselijoita. Taalla on todella paljon turisteja molemmista maista. Ja sen huomaa jokaisessa paikassa. Enkkua puhutaan kaikkialla, mutta myos Italiaa. Siivoojatkin osaavat muutaman sanan enkkua, joten helppo on turistin kuljeskella polkujaan.

Ykkoskohde on tietysti aurinko. Kakkonen on meri. Merivesi on ehka 25-27 astetta, mutta sekin vilvoittaa palanutta ihoa. Kolmantena tama sekainen kaupunkimaisema. Se on samalla kiehtova ja pelottava. Sitten tietysti tama villi ajotapa. Vauhtia on aina liikaa ja kadut ovat kapeat. Ajatukset pitraa olla kirkkaina liikenteessa. Vasemmanpuoleinen liikenne on luku sinansa. Siestaa vietetaan parhaillaan puolen paivan jalkeen. Sillon on hyva olla kahvilassa tai punkanpohjalla. Elama alkaa uudelleen neljan viiden aikaan. Myohaan illalla syodaan, koska on viileaa. Taalla unohtuvat kotiasiat alta aikayksikon. Kuumuus on niin kovaa, etta on vain selviydyttava. Se lienee loman tarkoitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti