keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Presidentinlinna vajoaa

Julkisuudessa on kerrottu Presidentinlinnan hajoamisesta tai siis vajoamisesta. Remontti alkaa ensi vuonna. Tutkivan journalistiikan osastomme on kaivellut asian todellisia syitä. Mitään varmaa ei ole vielä kerrottavana, mutta neljä johtolankana on tullut vahvasti esiin.

1. Putin on kyllästynyt ainaiseen kähinään näkymättömän opposiittion kanssa ja aikoo siirtyä Suomen pressaksi. Samalla Sale menee Moskovaan opettamaan venäläisille demokratiaa. Asiaan liittyy myös Mikkelissä tehty huono vahanukke. Yleisön ärtymyksen saattelemana vahanukkea korjaillaan, mutta pian se on Putinin näköinen. Samalla Putin astuu tunnelin kautta Pressanlinnaan ja Niinistö lähtee Kremliin. Äijät moikkaavat puolivälissä Novgorodissa.

2. Talvivaaran kaivos on löytänyt messevän kultasuoneen ja nyt sen porat ovat osuneet alakautta Pressanlinnaan. Kultaa onkin, mutta se on pääosin taulujen kehyksissä ja Kekkosen (entinen Suomen yleisurheilumestari) korkeushyppymitaleissa. Talvivaaran porarit saavuttavat lattian ensi vuonna ja saavat hankitulla kullalla kaivoksen kannattavaksi.

3. Jenkkien Guggenheim museo on jo ehditty rakentaa Katajanokalle tai oikeastaan sen alle. Rakentamisessa on kuitenkin tullut tiettyjä ongelmia, jonka seurauksena Pressanlinnakin on vajonnut. Nyt Sale muuttaa Pajusen työhuoneeseen, josta pääsee suoraan Guggenheimiin alakautta. Niinistön toivotaan innostuvan museosta ja ostavat sen Helsingin kaupungilta (Ylipormestari Pajuselta) valtiolle. Muutos voisi tapahtua siten, että Guggenheimin kauppahinta koplataan yhteen linnan remonttibudjetin kanssa.

4. Ruotsissa on valmisteltu vallanvaihtoa. Kalle saa kenkää ja Daniel ottaa vallan. Hänhän on periaatteessa maallikko ja hyvin suosittu. Hänet huudetaan Kunkuksi ensi vuonna. Ruotsin kuninkaanlinnasta on tehty käytävä Pressanlinnaan ja Suomesta tehdään samalla kuningaskunta. Suomalaisethan ovat hulluina kuninkaallisiin. Kalle on uusi Suomen kuningas. Niinistöstä tulee Suomen kuningaskunnan uusi pääministeri. Hän on huomannut, että Pressan työ on tylsää, kun ei pääse oikeisiin hommiin. Puheiden pitäminen ja alituinen hymistely on tehnyt tehtävänsä. Heja riksFinnar !

Näyttää vahvasti siltä, että jokin näistä vaihtoehdoista toteutuu. Veikkauksesta kerrotaan, että syksyllä lanseerataan superveikkauspeli, jossa ennustetaan yhtä näistä neljästä vaihtoehdosta. Kerätyillä veikkausvoittovaroilla rahoitetaan linnan remontti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti