sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Aprillia

Eläkeikä nostetaan 70 vuoteen. Hallitus on päättänyt muuttaa nykyistä eläkejärjestelmää heti kertarysähdyksellä. Edes nyt eläkeputkessa olevia ei säästetä. Uusi laki astui voimaan tänään sunnuntaina. Seuraava eläkeiän nosto odottaa uutta hallitusta. Silloin eläkeikä nostetaan 90-vuoteen.

Eduskuntatalon ulkopylväikkö on romahtanut viime yönä raskaan lumitaakan alta. Viikonloppuna ei ollut Eduskunnan täysistuntoa, joten tilanne ei aiheuttanut vaaraa muille kuin ohikiitäville takseille. Uusien pylväikköjen korjaustöiden takia Eduskunta kokoontuu jatkossa Hartwal areenalla, jonka Hjallis Harkimo on vuokrannut samaisella vuokrahinnalla. Jokerien playoff pelit pelataan HIFK:n kotiluolassa Nordensjöldinkadulla

Guggenhaim museo on päätetty sijoittaa Lahteen. Helsingin kaupunginvaltuusto päätti asiasta yksimielisesti kuultuaan taidemuseojohtaja Janne Gallen-Kallela-Sireniä. Museo sijoitetaan Lahden linja-autoaseman tuntumassa olevaan liikenneympyrään. Rakennustyöt alkavat maanantaina ja liikenne ohjataan Isku Arenan kautta. Lahtelaiset ovat ottaneet tiedon vastaan rauhallisesti, koska Pelicans voitti Kärpät Oulussa. Ratkaisupeli pelataan maanantaina Lahdessa. Lahden kaupungin liikenneinsinöörin mukaan liikenne ohjautuu muutenkin Isku Areenalle, koska Pelicans pelaa loppuottelussa jolloin rakennustöitä voidaan tehdä koko kevät rauhasta. Guggenheim säätiö on päättänyt matkustaa Lahteen seuraamaan peliä.

Tammerkosken sillan patsaat on maalattu vihreäksi. VR: mainoskampanja "Vihreätä matkantekoa" on jatkunut Rautatientorilta Tammerkosken sillalle. VR:stä kerrotaan, että Tampereen junien lippuhintoihin tehdään 50 % hinnanalennus, joka koskee kaikkia henkilöitä, jotka työntävät junan liikkeelle. Sen lisäksi matkustajien on pystyttävä todistamaan tamperelaisuutensa joko puhumalla aitoa Tampereen murretta tai osattava sanoa oikealla äänenpainolla lause :
"Ei kyllä Tapparan pelaaja törmännyt Amurissa rotvallin reunaan, tana...eilen ainaskaan, nääs. Tullaan sanoon vaikka mitä, mutta todellisuudessa ei ollu muita kun Ipan miehiä, mitä lie Ikurivireen hamppareita, soon moro vaan, nääs !"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti