keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Vastauksia säätä koskeviin valituksiin

Ihan piti katsoa vanhasta blogista. Marraskuun 18 päivänä viime vuonna, satoi ensilumi. Olin silloin Rovaniemellä. Lunta kertyi ehkä 2 senttiä ja lumipallon pysty hädin tuskin kaapimaan kokoon. Jos nyt ennustaisin, että lunta on vielä huhtikuun 18 pvä, niin se tekee jo viisi kuukautta.
5 kuukautta !!! Todennäköistä on, että vielä vappunakin on joitakin kinoksia. Silloin aletaan lähestyä maagista puolta vuotta. Siis, meillä on tätä kylmää höttöä puoli vuotta. Puolet koko vuoden ajasta !

Uhkailin tehdä valituksen. Teinkin. Sain pikapikaa vastauksiakin. Tässä niistä lyhennetyt versiot.

Ilmatieteen laitos
Tilastojen mukaan lumimäärä on keskimääräisellä tasolla. Mitään suurta muutosta ei ole sadan vuoden jaksolla havaittavissa. Sääennustuksemme ovat tulleet entistä tarkemmiksi, joten kritiikkinne oikea kohde ei ole Ilmatieteen laitoksella. Myöskään ilmaston lämpenemisestä ei ole merkkejä. Sorry !

Sisäasiainministeriö
Olemme asettaneet viime syksynä työryhmän selvittämään maan eri alueiden asukkaiden kohtaamaa säästä johtuvaa kuormitusta yhdessä maa- ja metsätalousministeriön kanssa. Tehtävänä on myös luoda suunnitelma, jolla parannetaan viranomaistoiminnan kykyä vastata muuntuviin olosuhteisiin kuten tulviin, lumimyrskyihin ja muihin rajuilmoihin. Työryhmän ehdotuksia odotetaan ensi vuoden lopulla, jolloin sisäasiainministeriö, valtiovarainvaliokunta ja valtioneuvosto(liitto) pystyvät ottamaan asiaan tarkemman kannan. Sitä odotellessa kannattaa hankkia lumikola, paksut töppöset ja sisätilakeitin.

Ekumeeninen kansainyhteisö
Taivaasta ollaan vakuutettu, että kyse ei ole varsinaisesta rangaistuksesta. Syntiä on tehty ja epäilemättä tullaan tekemään jatkossakin. Toki on myös muistettava, että Suomen maaperään ei ole kohdistettu suuria tautiepidemioita, tsunameja eikä sotia. Siksi kannattaisi käyttää hieman siistimpää kieltä. Kuitenkin olemme hyvin anteeksiantavalla päällä ja ehdotamme luettavaksi vain kolme kertaa päivässä uutta testamenttia ja viisitoista isämeitää. Kyllä se siitä ja kannattaa muistaa pari almua seurakunnan korjaustöihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti