perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pitkäperjantai

Pitkäperjantai on tunnetusti vuoden pisin päivä. Se on sitä, koska on jo niin valoisaa, on pyhä ja kaupat kiinni, mitään merkittäviä kulttuuri- ja urheilurientoja ei kristillinen maailma tunne pitkänäperjantaina. Mitä silloin voi tehdä ?

Paras tapa on harjoittaa itsetutkiskelua yksin. Otetaan hyvä, lämmin soppi, hieman kivaa luettavaa, paljon maukasta naposteltavaa, ristisana-tai sudokutehtäviä. Sammutetaan radio, TV, puhelin, netti yms sosiaaliset vempaimet. Hautaudutaan omiin ajatuksiin lempeästi ja ilman tavoitteita. Välillä puuhaillaan tehtäväkirjojen tai tavallisten kirjojen kanssa, välillä mässytetään hyvää tai nukahdetaan päiväunille. Tärkeintä on antaa ajatusten vaeltaa. Itselleen voi antaa myös anteeksi kaikki anteeksiantamattomat teot.

Toiseksi paras tapa on ulkoilla, kuntoilla, voimistella, venytellä, miten vain ja rauhallisesti. Sauna lämpiämään ja pikku hiki otsalle. Välillä voi vetää vähän energiajuoma, mutta muuten on syytä välttää nautintoaineita

Kolmanneksi paras tapa on katsoa kaikki hiihdon SM-kisat nauhoitettuina peräkkäin. Tunnetusti rauhoittavin TV-ohjelma on miesten 50-kilometrin hiihto. Se kestää reilun kolme tuntia. Päälle naisten ja miesten lyhyemmät matkat. Kun katselee kymmenen viime vuoden kisat peräkkäin, on varmasti plakkarissa monen tunnin rauhallinen uni. Puhumattakaan elimistön levosta ja rentoutuksesta.

Neljänneksi paras tapa on lähteä sukuloimaan. Kannattaa lähettää ehdotus pari kuukautta ennen pääsiäistä, jolloin isäntäväellä on mahdollisuus nikotella pari viikkoa. Sitten he voivat suunnitella pääsiäisateriaa pari viikkoa ja lopuksi hermoilla muutaman viikon ajan. Yleensä palvelu on tylsänä pitkänäperjantaina huipussaan, koska kukaan ei pääse karkuun ja ainoa mahdollisuus on panostaa ruokailuun ja juomiin. Vieraana ei ole muuta tehtävä kuin odotella jälkiruokaviiniä ja pikku välipaloja.

Jos näistä ei löydy sopivaa, kannattaa tehdä pääsiäismatka mökille. Aloittaa kevätsiivous. Tehdä lumitöitä ja pilkkoa koko kesän saunapuut. Varsinkin pihan haravointi puolen metrin lumikerroksen alta on sykähdyttäviä tehtävä. Siinä ärräpäitä päästellessä voi muistella ikäviä kanssaeläjiä tai työtehtäviä. Terapeuttinen vaikutus on ilmeinen, samoin tehtävien hyödyllisyys. Tätä reissua et kadu kesällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti