tiistai 3. huhtikuuta 2012

Lumi peitti alleen maan

Niin peitti ja perusteellisesti. Kävin kahde3sti eilen lumitöissä ja aamulla myös, mutten saanut autoa ylös kuopasta. se oli muodostunut kasaantuvan lumen , minun lumitöiden ja uudelleen paakkuuntuneen lumen takia. Auron alusta oli tietysti sulanut ja jäätynyt yön pakkasella. Rinteessä lepäilevä auto saa nyt luvan lepäillä vaikka loppuviikkoon.

Eilen vielä povailin 20 sentin lumikerrosta, mutta oikea luku lienee 35 senttiä. Se on näin keväällä melkoinen peitto. Kotiin ja kodista maailmalle pääsee kapeaa polkua pitkin.

Nyt ymmärrän syynklin tähän. kuluvana talvena lumenpoistoyrittäjirn urakat ovat olleet niin tiukkoja, että tarvittiin vielä lisähommaa. Samoin hinausfirmat ja peltikorjaamot. Meillä täällä Mansessa kun peltikin sytisi ja moottoritiekin oli poikki (ei kuuma, niinkuin Pelle lauloi). Siinä mielessä auton seisottaminen kotipihalla on kaikki kotiinpäin.

Mutta nyt lopetan kesän odotuksen paitsi ensi viikolla, jolloin istun Nizzan katukahvilassa ja kerron paikallisille baskeripäisille hemmoille paksusta hangesta, uponneesta autosta ja lumitöistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti