lauantai 7. tammikuuta 2012

Pyykinpesukone

Jokainen pyykkiä pesevä tietää tämän pikku pulman. Pyykinpesukoneet syövät sukkia. Jostain syystä niille kelpaa vain toinen sukka. Toinen sukka jää todistuskappaleeksi. Kone vaatii veronsa, se on selvä. En vaan millään ymmärrä, miksi kaikki pyykinpesukoneet pitävät juuri sukista. Toki se tulee pesijälle halvemmaksi kuin esimerkiksi alushousut, paita puhumattakaan farkuista tai villapuserosta. Itse asiassa en tiedäkään, jos pesukone syö näitä jälkimmäisiä, kun niillä ei ole paria.

Selkeä pyyntö pesukonetehtaille. Tehkää pesukone, joka ei vie sukkia ! Herätys AEGt, Wihrlpoolit, Rosenlewit ja Upot ! Jos se maksaa muutaman kympin enemmän, anti mennä. Olen valmis maksamaan sen. Maksavathan ne sukatkin jonkin verran. Olen alkanut ostamaan samanlaisia sukkia useita pareja. Siinä ei heti tunnu katoavat parit, mutta kyllä nekin vähenevät uhkaavasti. Koneenvalmistaja voisi laittaa myös koneen ohjeisiin tai pesutietoihin, kuinka paljon kone syö sukkia. Sanotaan vaikka vuodessa. Siitä saa jonkinlaisen osviitan ja sehän voisi olla kilpailuvalttikin. Tämä kone syö vain pari sukkaa vuodessa !

Joskus olen miettinyt, mihin se kone syö niitä sukkia. Mutta voi olla, että se antaa niitä lahjaksi ystävälleen tai rakkaimmalleen. Onko se sitten astianpesukone ? Mene ja tiedä ! Kenties sillä on sisällään kymmeniä parittomia sukkia ja se kiljaisena hetkinään ihailee kokoelmaansa. En kyllä ole sitä päässyt seuraamaan, mutta voisin joskus yrittää yöllä yllätyshyökkäystä. Tai vaikka videokamera tallentamaan yön hiljaisia tunteja tai päivällä, kun olen töissä. No, oli miten oli. Se on toki koneen yksityiselämää, enkä halua suututtaa sitä. Hyvin se on pessyt pyykkini ja puhdasta on tullut. Siinä ei ole moitteen sanaa.

2 kommenttia: