maanantai 30. tammikuuta 2012

Epätäydelliset kaksoset

Kerroin taannoin ruokasalini pöydällä olevista kasveista. Siwasta ilmaiseksi saadusta tulilatvasta ja piikkipintaisesta aloeverasta. Alussa molemmat näyttivät viihtyvän yhdessä, mutta jatkotarina on ollut tragedia. Jännittävästä yhteiselosta on tullut katastrofi. Pariskunta on muuttanut eri huoneisiin ja kunpikin voi pahoin omalla tahollaan.

Viime aikoina tapahtunutta: Tulilatva on kasvanut kookkaaksi viherkasviksi, itsenäiseksi kodin perustekijäksi. Viime viikonloppuna tapahtu lamaantuminen ja puolet lehdistä muuttui keltaisiksi. Toki olin itsekin pois, enkä nähnyt mitä tapahtui, mutta lakastuminen oli järkyttävän totaalinen. Toisessa huoneessa aloevera hyppäsi imuroinnin yhteydessä lattialle. Ruukku särkyi ja isoin lehti katkesi. Kovana sojottava kasvi reagoi tylysti uuteen ruukkuun ja himmaili epäilyttävästi uuden (vanhan) ruukun mullissa.

Aika näyttää mitä tapahtuu. Muutokset ovat merkittäviä. Katastrofi on aistittavissa. Pystyvätkö kasvit uuteen elämään ? Tarvitaanko terapeuttia tai vertaistukea ? Palavatko epäidenttiset kaksoset toistensa läheisyyteen ? Siitä enemmän ohjelmamme seuraavassa jaksossa. Koettakaa pärjätä siihen asti. Helppoa ei ole kenelläkään. Päätän raporttini alakerran puutarhasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti