keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Pressan vaalit

Kävin äänestämässä. Äänestän yleensä heti, kun se vain on mahdollista. Silloin on joutavaa katsella tai kuunnella vaalien loppupelien kisaamista. Pääsee helpommalla ja voi ohittaa tienvierimainokset.

Ai, ketä äänestin ? Äänestin Urho Kekkosta. Hän on oikean presidentin oloinen ja hänellä on pitkä kokemus. Hänellä on hyvät suhteet itään ja itään, myös länteen. Hän on urheilullinen, kultturelli ja innostunut syömään ja juomaan. Pressalla on paljon valtaa, mutta Kekkonen ei ole pelkästään pressa vaan myös kuningas. Vanhemmiten hänestä on tullut despootti, mutta valistunut sellainen. Despoottia tarvitaan ankarina aikoina. Valistunutta despoottia myös parempina aikoina. Hyöty on siinä, että joku muu ajattelee puolestamme. Ei tarvitse miettiä miten yhteiskunnan pulmia tai muutakaan. Isä aurinkoinen miettii ne puolestamme ja meille jää omaksi rooliksemme oman pikku elämän eläminen.

Kävin siis äänestämässä. Vuosi taisi olla 1970 ja 1976. Ja Kekkonen valittiin suurella äänten enemmistöllä. Olisin äänestänyt Kekkosta myös vuosina 1956, 1962, ja 1968, muttei ollut äänioikeutta. Kekkonen valittiin silloinkin selvin numeroin. Tosin 1956 vain yhden äänen enemmistöllä. Ja jos oikein tahdon muistaa, en ole oikeasti koskaan äänestänyt Kekkosta vaan hänen valtsijamiehiään. Näin se demokratia meni silloin. Eli unohtakaa koko juttu. Paitsi, että kävin tänään äänestämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti