maanantai 9. tammikuuta 2012

Bändien nimet

Kuvittelen, että bändin nimen keksiminen on hauskaa puuhaa. Kun kuitenkin katselee bändien nimiä, saa aika tylsän vaikutelman. Johtuukio sitten siitä, että nimi on hyväksyttävä kaikkien jäsenten voimalla. Biisien sanoituksesta vastaa yleensä joku bändin jäsen, jolloin hän saa olla rauhassa, koska riimittely on aikas vaativaa puuhaa. Mutta bändien nimet ovat ilmeisesti jonkinlainen kompromissi.

Elämäni alkupuolella laulukuoro Aikamiehet palelluttivat lähes musiikkikorvani. Tai radio, koska se soitti Iltatuulen viestiä vuosikymmenen. Loppumattomasti! Tässä nimi on ollut enne, ainakin tosikkomainen. En halunnut koskaan tulla aikamieheksi.

Tanssiorkesterit ovat oiva esimerkki tylsistä nimistä: Amulett, Hurma, Helminauha, Syke, Siipimiehet, Korona tai Martti Metsäkedon tanssiorkesteri. Tarkoituksella nimi ei jää mieleen. Ehdotan tanssiorkestereille nimeksi esimerkiksi Syvällinen taivutus, Tanssilavan nakkisormet tai Hoitoaineeton takatukka.

Rokkipuolella on ollut hieman eloa vai mitä sanotte enkun käännöksistä: Vierivät kivet, Kuoriaiset, Sähköinen Valo Orkesteri, Eläimet, Kuka, Poliisi, Vaihtovirta. Hieman pirteämpää edustavat Äänipuutarha, Yhdeksän tuuman kynnet ja Punaiset kuumat chili paprikat. Nykyiset kotimaiset Eppu Normaali, Ne Luumäet, Popeda, Kotiteollisuus, Apulanta, Lehtivihreät jne ovat nekin samaa tasoa mutta, mutta... Nimi voisi olla vielä räväkämpi ja ainutlaatuinen. Miten olis : Ja se soi, ja se..., Poikamiehen lihapiirakka, Tykkäätkö ?, Nuorennusleikkaus, Ahneena apajille, Anna Virtaa.

Itselläni on pari vanhaa suosikkia. Johan Lewis ja Korjaa pois. Siinä on tyyliä ja huumoria. James Puhto-Ren. Se on myös hauska ja yllätyksellinen. Odotan uusilta bändeiltä hieman vaivannäköä, ja pliis, ei sisäpiirinjuttuja, bändi on fanien omaisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti