sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Koirat ravintolaan

Vuoden alusta ovat koirat päässeet ravintolaan. Keskikaupungin ravintoloista kerrotaan, ettei mitään suurempaa ryntäystä ole tullut. Joitakin yksittäisiä koiria on nähty, muttei suurempia porukoita. Tillikan ja Tiiliholvin uudistettu koiramenu ei ole vielä purrut. Rossosta kerrotaa, että heidän vetonaulansa luupizza on ollut pienoinen pettymys. Muutama asiakas on tilannut sitä, mutta kaikki ovat olleet ihmisiä. Muutamilta pizza on jopa jäänyt syömättä. Koiranmakkarasämpylät ovat olleet lounasvieraiden suosiossa. Koiria lounailla ei ole juurikaan näkynyt. Pikakierros kaupunginosapubeihin kertoo, että kiinnostusta on ollut. Multisillan Yölinnussa on nähty muutamia schäferiporukoita iltakaljalla ja jokunen labbiskin on käynyt viinillä, muuta mitään ryntäystä ei ole vielä parin viikon aikana tapahtunut. Peltolammin saluunassa odotetaan ryntäystä keväälle. "Kyllä täällä varmaan alkaa porukkaa pyöriä juoksuaikaan", toteaa Tesoman paikallinen ravintoloitsija. "Ja viimeistään terassiaikaan kesäkuussa".

Saksansnauzeri Bobi on innoissaan ravintolaan pääsytä "Pitkään tehtiin hommia, että saatiin tämä lakiuudistus aikaan. Käyn harvase ilta oman kotikulman baarissa tyttökaverin kanssa"

Ravintoloitsijat ovat myös aikeissa muuttaa nimiään uusien asiakkaiden toivomaan suuntaa. Pioneerina rautatieaseman kyljessä oleva
nuorisopubi "Dog's Home". Myöskin tarjoiluastiastoa ja tuoppimalleja on uudistettu. Myöskin hintapolitiikkaa ja kortilla maksamista on helpotetttu. Korttia voi näppärästi höylätä pöydän alla jo alkuillasta.

Kennelissä on varustauduttu uuden lain haittatekijöihin avaamalla isoimmille paikakunnille koirien A-klinikoita. Tarkoitus on iskeä heti akuuttiin ongelmaan, kun sitä alkaa ilmentyä. "On turhaa odotella ja painaa asia villaisella", toteaa hankkeen puuhanainen Irmeli O.

Kiinnostuneena uudistusta on seurattu suurissa koiramaissa Saksassa ja Ruotsissa. Jälkimmäisessähän on ollut jo vuosia koirahotelleja ja koiraautokouluja, muuta ravintolat ovat puuttuneet. Saksan ravitoloitsijaliitto on aikeissa tehdä suuren saksalaisen halpamyyntiketjun kanssa koiratavaratalo, jonka yhteydessä nähtäneen myös ensimmäinen KoiraLidl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti