maanantai 30. tammikuuta 2012

Pesukone

Tuleva sukulaiseni hankki pesukonetta. Tietenkin tarkoitus oli hankkia paras mahdollinen pesukone mahdollisimman hyvällä hinta-laatusuhteella. Asia ei ollut kuitenkaa näin yksinkertainen. Koneen valinnassa oli useita ominaisuuksia, joista kaksi nousu ylitse muiden : Rummon koko ja linkousnopeus. Tai siis ensimmäinen jako tapahtui päältä täytettävän ja edestä täytettävän välillä. Näytti siltä, että edestä täytettävien koneiden kaikenlaista mekaniikkaan kehitetään enemmän kuin päältätäytettävien vastaavia. Esimerkiksi linkousnopeus oli huomattavasti suurempi edestä täytettävillä koneilla, jopa 1600 kierrosta/ joku aika.

Seuraava komplikaatio oli koneen mahtuminen kerrostaloasunnon suihkuhuoneeseen. Kun se asia oli plakkarissa, nousi esiin uusi asia. Vedenjohtoventtiili. Siinäkin oli perinteisempää työntömekaniikkaa ja sitten nykyaikaista kierremekaniikkaa. Tämä liittyy vanhaan koneeseen. Seuraava vaihe oli kotiinkuljetus, asentaminen ja vanhan koneen mukaan ottaminen. Kaikki nämä osiot olivat hinnoiteltuja palveluja. Pitkäaikaisen tutkimuksen mukaan kohtuullisen sopivia koneita sai euron alle neljäsataa ekeä. Päälle edellä mainittu sälä, joka maksaa himmauksen yli viisikybää. Loppujen lopuksi lötötarjouksen kustannukset olivat yhteensä keskimäärin rapiat yli neljä ja puoli sataa. Siis viimeisen päälle olevan tarjouksen viilattu hinta. Toki hintaluokkaa löytyy runsaasti tähtitieteellisiin lukuihin, mutta kun tavoitellaan hyvää hinta-laatusuhdetta ja ollaan muutenkin taloudellisia ihmisiä, pyrkimus on olla maksamatta turhasta liikaa.

No, hyvä löytyi ja mahtavat ominaisuudet. Hintakin kohtuullinen. En sano firmaa tai tuotetta. Sanon vain, että asiaan perehtyminen kannattaa. Sillä säästää uskomattoman paljon rahaa, vaivaa ja hermoja. Ja lopussa kiitos seisoo !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti