sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Slovenialaista ruokaa


Varsinaista hittiä ei löytynyt. Kurpitakeitto oli maukasta ja näytävän näköistä. Kiinnostavia olivat valkeat ja mustat makkarat. Grillimakkan kokoiset makkarat vaikuttivat käsityöltä. Mustamakkara muistutti ulkoisesti Tapolaa, mutta se oli maistettu kohtuullisen lankeasti maustepippurilla ja jollakin muulla yhtä tylsällä mausteella. Vaalea makkara oli selvästi maukkaampi. Siinä oli kaikenlaisia maku ja pureskeluylläreitä. Se oli hyvin maukasta. Ureat lammas ja possuruoat olivat maultaan tuttuja ja kotoisia. Voisi sanoa, että ne maistuivat kotiruoalta. Makeat jälkiruoat kuuluvat hyvään ateriaan. Sulkaatorttu ja omenapiiras olivat hyviä ja aitoja. Makeudesta tinkimättä. Vahva mustikkaviini oli oikein maukasta jälkiruokaviiniä. Slovenia on viinimaa, jonka puna-ja valkoviinit ovat hyvätasoisia ja mainiota vientikamaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti