perjantai 15. lokakuuta 2010

Palloliiton ajopuuteoria

Olen jo aiemmin kritisoinut Veikkausliigan otteluaikoja ja pelipäiviä. Nyt muutama sana palloiluliitosta.

Palloliitto teki ainoan mahdollisen ratkaisun tilanteessa, jossa tavara on jo housussa. Taloudellisista syistä. Baxter saa jatkaa, koska uuden valmentajan palkkaamiseen ei ole rahoja. Syykin on selvä. Huono menestys on vienyt sponsorit. Ketä kiinnostaa sponsoroida luusereita ? Lisäksi jonkun on ajettava sisään nuoret pelaajat. Sen ja huonon menestyksen voi panna samaan piikkiin: Baxter. Nyt kun karsintapelien mahdollisuudet ovat menneet, on sama kuka valmentaa. Hänen jälkeensä tulevalla (varmaankin suomalainen) on siinä suhteessa helpompaa. Ei tarvitse enää kouluttaaa nuorisoa. En usko, että Baxter on huono valmentaja. Hän vaan ei uskaltanut olla rohkea.

Nostan hattua Palloliitolle. He osaavat ajatella. Vahinko vaan, että ajattelevat vasta sitten, kun on tasan yksi vaihtoehto. Nyt he saavat marttyyrin viitan, kun puolustavat valmentajaa. Olisi pitänyt toimia aiemmin. Miksi kukaan ei ole kyseenalaistanut Palloliiton johtoa ? Mikseivät he eroa ? Hämäläisen aikana tapahtunut nousu sai Niinistön valtakauden alkajaisiksi totaalisen mahalaskun. No, sanottakoon Niinistön kunniaksi, ettei hän ole ehtinyt vielä kynsiään näyttämään, mutta epäilen, ettei kerkiä näyttämäänkään. On aika selvää, että Litti ja Hyypiä ovat jo patsasvaiheessa. Pitkä ura on takana. Uusia vastuunkantajia ei ole päässyt myöskään tästä syystä kasvamaan. Nuorten kouluttaminen on auttamattomasti myöhässä. Nyt sille tulee tilaa.

Minusta Suomessa olisi potentiaalia kasvaa futismaaksi. Ei huippufutismaaksi, mutta aimo harppaus eteenpäin. Kiinnostus maaotteluiden ja karsintapelien osalta on hyvää. Nousevia kansainvälisiä junnujakin löytyy. Mutta ! Nuoria herroja kehiin ja vastuuseen. Sitä kautta futis nousee.

Seurapelit ovat lähes jääpalloaikakaudelta. Tuhat katsojaa per peli. Ketä kiinnostaa värjötellä tyhjällä stadionilla katsomassa potkupalloa ? Kansa tarvitsee dramatiikkaa ! Löytyykö Palloliiton piiristä muita kun ajopuuteoreetikkoja ? Epäilen vahvasti. Bisnestajua ei ainakaan löydy. Muut joukkuelajit ovat hoitaneet hommansa kohtuudella. Ehkä he osaavat hoitaapelinsä ja draamansa oikein ja palloiluliitto on jäänyt sen takia sivuraiteille.

Kiinnostaisi tietää miten valtiovalta ja Olympiakomitea reagoivat tähän ? Hehän ovat sakottaneet ainakin talvilajeja menestyksen puutteesta. Vai onko Niinistö sen takia peräsimessä ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti