sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Lublin











Lublin sijaitsee kaakkois-Puolassa. Varsovasta on matkaa 160 km. Matka kesti 4 tuntia. Syy oli huono tie, suuri liikennemäärä ja tietyöt. Kuvaavaa oli liikenneympyrä, jonne jono oli kilometrin pituinen. Kaksikaistainen tie ei myöskään vedä kunnolla. Ohitukset ovat hurjia mutta nopeus ajoittain viittäkymppiä.

Lublin on viiden yliopiston kaupunki. Asukkaita on 350.000. Historiallinen kaupunki on ollut Puola-Liettua suurvaltion keskus. Vanha kaupunki on hieno. Samaa luokkaa kuin Tallinna , Riika ja Vilna. Vähemmän kaupallisuutta, mutta paljon erilaisia ravintioloita ja pikkuliikkeitä.
Lublinin linna on komea valkoinen rakennus. Satulinna. Sisällä on useita museoita ja kokoustiloja. Esillä on tauluja ja aseita ym. Paholaisen kädenjälki on todistamassa paholaisen olemassaoloa. Hän oli mukana oikeudenkäynnissä vuosisatoja sitten. Kappeli on maalattu täyteen raamatun tarinoita. Se on henkeäsalpaava paikka, ainakin kuvataiteen harrastajalle.
Lublin on turismista vapaata vyöhykettä ainakin syksyllä. Kannattaa poiketa vaikka torille. Kävelykaduilla on rauhallista. Pienen suurkaupungin fiilis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti