lauantai 20. heinäkuuta 2013

Radio Helsinki

Koko maailman kansalaiset vetoavat Helsingin Sanomiin, ettei se lopettaisi Radio Helsinkiä. Ainakin Viron presidentti (vai oliko se pääministeri ?), Red Hot Chili Peppersin kitaristi ja lukuisat muut ovat lähteneet mukaan tähän tärkeään kampanjaan. Ainakin kaksi. ei kun kaksitoista. Siis satakaksitoista. Oikea luku on kaksi tuhatta. Jo pelkästään Tallinnasta on tullut sen verran. Oikea luku on lähempänä kahtakymmentäkahtatuhattakahtasataakahahtakymmentäkahta.

Mikä sitten tekee tästä radiosta niin korvaamattoman ? Joillekin ihmisille se on tärkein aamun avaus, josta saa voimaa päivän tapahtumiin. Radioherätys on ainutlaatuinen kokemus, jota ilman ei pääse töihin. Jotkut kuuntelevat sitä iltaisin ennen nukkumaan menoa. Monille radio antaa kasvot koko Helsingille. Useat heinähatut oppivat radion kautta käyttäytymään kuten aidot stadilaiset. Merenkulkukijat voivat kuunnella säätietoja, uutisia ja viihdyttävää musiikkia. Yksin asuvat eläkeläiset kuuntelevat tätä radiota sankoin joukoin iltapäivisin, heti saavuttuaan keskustan tai lähiön ostarista. Pääkaupunkiseudun duunarit istuvat autoissaan päivittäin keskimäärin neljä tuntia. Radio Helsinki tarjoaa mielenkiintoista ohjelmaa, jotteivät he vajoa masennukseen, alkoholismiin tai sepelvaltimotauteihin.

Helsingin Sanomista todetaan ykskantaan, että mediataloon kuuluvat radiot Aalto ja Rock saavat kelvata. Sieltä tulee hyvää musaa eläkeläisille ja Ilta-Sanomien uutisia. Jone Nikula vastaa kyllä kymmentä Radio Helsingin toimittajaa. Sanoma Media toimii oman strategiansa mukaisesti ja asiakkaat saavat tyytyä siihen. Piste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti