tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kruununprinssin nimi

"On lapsi syntynyt meille ja poika annettu on". Puolet Britanniasta juhlii kruununperillisen syntymää. Kaiken lisäksi hän on poikalapsi. Rojalistinen Britannia haluaa pitää kiinni vuosisataisista perinteistään. Mitään ei ole muuttunut tässä konservatismin kuvatussa maassa. Kruununperillisen syntymässä on kaksi merkittävää piirrettä. Jonain päivänä hänestä tulee kuningas (ellei Britannia muutu sitä ennen tasavallaksi). Sen myötä häntä aletaan kasvattamaan vauvasta lähtien tähän symboliseen tehtävään. Kolmas asia on kansaa lähellä. Mikä annetaan pojalle nimeksi ? Siinä Willian ja Catherine saavat varmasti apua kaikelta kansalta ja veikkaustoimistotkin nettoavat suuria summia.

Homma menee siten, että Elisabeth hallitsee vielä jonkin aikaa. Sitten kuninkaaksi nousee Charles (ellei hän kuole tai töppäile sitä ennen). Koska Charles on jo kohtuullisen iäkäs, on odotettavissa, että kunkuksi nousee William. Sen jälkeen on uuden kruununprinssin vuoro. Siihen kuluu aikaa noin neljäkymmentä vuotta. Eli voi olla, ettei monarkiaa silloin enää ole !

Mikä sitten pojalle nimeksi ? Tietysti joku tuttavallinen nimi kuten John, George tai Paul. Ei kuitenkaan Ringo. Suosittuja brittinimiä ovat Jack, Thomas, Oliver, Joshua ja Harry. Toivoisin kuitenkin Edwardia. Siinä on särmää ja historian havinaa. Tiedän, ettei nimeksi tule Edward, koska menneisyydessä on omat rasitteensa. Olkoon sitten Michael. Tuttavallisesti Mick.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti