keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Harkimo ja Jokerit

Keitos Jokereiden ympärillä jatkuu kiehumistaan. Harkimo myi halliyhtiön venäläisille liikemiehille ja aikoo siirtää Jokerit KHL seuraksi ensi vuonna. SM-liiga on nyreissään koko jupakasta, koska se menettää rahaa, kiinnostavan joukkueen eikä kukaan kysynyt siltä lupaa. Harkimo on sen verran kova luu, ettei hän jaksa jaaritella liigaseurojen kanssa. Kiekkokeisari Kummola seisoo Harkimon takana. Häntä kiinnostaa oikean eurooppalaisen liigan perustaminen. Venäjällä on rahaa ja kovatasoisia pelaajia. Siksi potentiaalinen suunnta tulee sieltä.

Nyt kaikki tuntuvat kääntyneen Harkimoa vastaan. Oletettavasti Harkimo on antanut sanansa KHL:lle, että Jokerit tulee mukaan ensi vuonna. Nyt etsitään muotovirheitä kaikesta mihin hän on koskenut. Välillä ruikutetaan siitä, että hän on yksi tehnyt päätöksiä. Kunnon kapitalisti ny vaan tekee niin. Ruikuttajat kun eivät hänen mukaansa saa mitään oikeasti aikaan. Silti tilanne on kimurantti. Liigaseurat haluavat näpäyttää Harkimoa, mutta liigaa pitäsi myös pelata. Pelkkä spekulaatio tai selittely ei tuo rahaa kirstuun. Pelaajapalkkiot on maksettava ja jonkinlainen liiga pitää saada syksyllä käyntiin. Vahvasti ounastellaan, että pienen piirin kabinettikeskustelut alkavat pian. Mutta mitä niissä voidaan sopia ?

Jokereita tarvitaan talven liigaan, se lienee selvää. Kukaan ei hyödy joukkueen sulkemisesta. Harkimo todennäköisesti joutuu ostamaan Jokerit ulos liigasta ensi vuonna. Siihen tuskin Harkimon rahat riittävät. Se voi tapahtua KHL:n rahoilla. Niitä onkin varmasti liikkeellä, koska Jokerit on ensimmäinen päänavaus länsi-euroopan sarjoihin. Mutta paljonko liigaseurat haluavat korvauksia. Jonkinlaisen laskelman voisi tehdä. lasketaan Jokereiden ja esimerkiksi Vaasan Sportin vieraspelien yleisömäärien erotuksen. Se on toki laskennalista, mutta siinä lienee myös jonkilainen avain ratkaisuksi. Jos se olisi 1000 katsojaa/ottelu ja otteluja laskettaisiin pelattavan kolmekymmentä, saataisiin jonkilainen arvio. Kun se kerrotaan esimerkiksi 15 euron lipunhinnalla, saadaan yhteensä 450.000 euroa. Puoli milliä jaettuna 13 seuran kesken tekisi n.35.000 €/seura. Riittääkö se ? Siinäpä kysymys. Kahden tuhannen katsojan erotus kaksinkertaistaisi luvun lähes miljoonaan. Seurat saisivat silloin 70.000 €. Sen uskoisi riittävän. Tuskin liigaseuratkaan pystyvät ihan mahdottomia vaatimaan tässä tilanteessa.

Tämä on tietysti pelkkää spekulaatiota. Mutta toisaalta, raha on ihmeellinen voiteluaine.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti