lauantai 6. heinäkuuta 2013

Loma loppuu

Loman loppuessa on tarpeen selvittää onko loma onnistunut. Onnistumista voidaan tutkia luterilais-saksalaisella tutkimusmenetelmällä, jossa tavoitetta verrataan saatuun tulokseen.

1. 1000 sivuisen kirjan lukeminen
Valitsin Imatran kirjaston lattialta ilmaisen satasivuisen kirjan, joka on matkakassissa.

2. Ikkunoiden peseminen
Ostin kevättalvella Prismasta euron lastan. Vetelin sillä saunan oven puhtaaksi.

3. Rento lomamatka kotimaassa
On vierailtu Porin Yyterin hiekassa, syöty lörtsyjä Savonlinnan torilla ja ja kuunneltu bigband musiikkia Imatran kulmilla.

4. Rento lomamatka ulkomailla
Makailtiin viikko Kleopatra beachille. Syötiin kolme kertaa päivässä buffetista ja juotiin kerkullisia juomia pitkin päivää. Rusketuttiin kuparin ruskeiksi niin paljon, että saimme Turkin kansalaisuuden.

5. Vessan maalaus
Kahden päivän maalausurakka teki minusta taas valkoisen suomalaisen. Molemmat vessat hohtavat puhtaina. Taidan myydä koko asunnon.

6. Mansikoiden pakastaminen
Katselin mansikoiden hintoja Porin, Savonlinnan ja Imatran torilla. Halvimmillaan viiden kilon laatikko maksoi pari kymppiä. Pakasteessa on vielä kolme rasiaa vanhoja mansikoita. Riittäisivätköhän ne ensi talveksi ?

7. Mattojen pesu
Tämän osion tein kaikkea pyhää perinnettä noudattaen. Neljä mattoa tuli pestyä ja ne kuivuivatkin ennen sateiden alkua. Mahtava mattojenpesupaikka herättää himon tehdä se vielä uudestaan.

8. Kesäfestarit
Tammerkosken sillalla tuli pyörittyä kahtena iltana ja Imarta Big Band festivaaleilla kokonainen puolipäivä. Mahtava fiilis ja hyvää porukkaa. Joku sanoi tämän olevan musiikkia. Onneksi päästiin nopeasti kotiin. Tällä mennään taas pari vuotta, ellei pari vuosikymmentä.

9. Säännöllinen kuntoilu
Pidin lenkkareita jaloissa Itä-Suomen reissulla. Ne ovat hyvät jalkaan ja keveät kävellä. Mahdollisesti (rapa)kuntokin on parantunut.

10. Saunominen, uinti ja makkaranpaisto
TalviTurkki heitettiin Alanyassa. Sen jälkeen käytiin hamamissa. Siellä iho kuorittuna ja koko kroppa hierottiin pehmeäksi. Blondi syö edelleen kipulääkkeitä. Lopuksi ruumiin tunnistamisen estämiseksi laitettiin kasvonaamio. Saimaalla vihdottiin lopullisesti pahat henget pois tuoreella koivuvastalla.

Pisteytys menee seuraavasti:

8-10 pistettä: olet suorittanut lähes täydellisen ortodoksisen loman. Niska on jäykkänä suorittamisesta ja mieli on angstinen. Tästä riittää valitettavaa sukulaisille ja työpaikan kahvipöytään. On kiva mennä töihin, koska olet itse asiassa ollut töissä koko loman.

5-7 pistettä: olet saanut hieman hupia ja rentoutta, vaikka velvollisuudet ovat pysyneet mielessä. Voit haaveilla talvella, että ensi kesänä... Olet sitäpaitsi pystynyt ratkaisemaan pari työpaikan pulmaa loman ohessa.

2-4 pistettä: Loman syvin tarkoitus eli rentoutumiseen on onnistunut hienosti. Kaikki meni hyvin riippumatta missä olit ja mitä teit, mutta olo on rento ja vapautunut. Nyt vaan työhönpalaamiskurssille ja kyllä se siitä. Kirjoittaisit blogiin koko loman highlightsit, jos muistaisit mitä tapahtui.

0-1 pistettä: Onnittelut ! Et muista kuka olet, missä olet ja mitä on tapahtunut. Täydellinen zeniläinen irtautumisen on tehnyt sinusta alienin. Ei muuta kun suoraan työterveyteen ja saikulle. Voit vielä viikon verran relata, kelata ja fiilistellä lomatunnelmaa. Olet välttänyt kaikki lomastressin sudenkuopat ja iskenyt suoraan suoneen. Voit vaihtaa ammattia ja ryhtyä lomakonsulentiksi. Perustat toiminimen ja alat suunnitella työksesi muiden ihmisten lomia. Kohta huomaat olevasi tavallinen loman stressaama työntekijä.

Oma pisteytykseni nousi 6 pisteeseen. Minulla on kuitenkin vielä kahden viikon loma kahden viikon kuluttua. Voin yrittää hivuttaa pisteytystä pienemmäksi. Toisaalta olen tyytyväinen, sillä lomalla on tapahtunut myös paljon hyödyllisen hyödytöntä. Sehän oli lomaani tavoite.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti