keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Lihapullatapaksia

Toinen suurista kauppajäteistä myi sika-nautajauhelihaa eurolla. Toki jauhelihaa oli vain 250 grammaa, mutta olihan se silti edullista. Mitä jauhelihakastike voisi tehdä ? Tapaksia. Ok.

Tein perustaikinan, johon käytin 500gr jauhelihaa, yksi kananmuna, vettä, korppujauhoja, puolikas lihaliemikuutio, suolaa ja yksi varrellinen sipuli. Laitoin massan puoleksi tunniksi turpoamaan jääkaappiin.

Jaoin jauhelihan neljään osaan. Annoin kaikille lihapullille nimet Berliinin osien mukaan. Lisäsin mausteita ja muita lisäkkeitä kuhunkin osaan jauhelihamassaa seuraavasti:

Unter den Linden: aurinkokuivattua tomaattia, valkosipulia ja oliiveja.

Potsdamer Platz: suolakurkkuja ja piparjuuritahnaa.

Prenzlauer Berg: tuoretta inkivääriä, curry-, kaneli-ja pomeranssinkuorimaustetta.

Kreuzberg: kolmannes habanero-chilistä.

Sekoitin lisäkkeet jauhelihaan ja pyörittelin pieniä palleroita. Paistoin ne pellillä uunissa parikymmentä minuuttia kahdessa sadassa asteessa. Nostelin kypsät lihapullat kunkin lajin eri kippoon. Pullien päälle leikkaisin yhdestä varrellisesta sipulista renkaita.

Lisäkkeenä vihersalaattia ja kylmän viileätä ykkösolutta. Samalla oli mukava muistella jouluista visiittiä Berliinissä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti