tiistai 16. heinäkuuta 2013

Presidentin sukellus

Venän presidentti (nimi jätetty kertomatta, etteivät tiedustelutietokoneet pääse tämän jutun kannoille) sukelsi Itämereen. Tässä ei ole mitään ihmeellistä. Viimeeksi hän lenteli ultrakeveällä lentokoneella tarkoituksena saattaa kurkia muuttomatkalle. Sitä ennen hän lenteli venäläishävittäjällä karkoittamassa jotain muuta. Ja onhan hänet nähty tatamillakin karkoittamasssa vastustajansa.
Nyt kuitenkin presidentti sukelsi 60 metrin syvyyteen katsastamaan vuonna 1869 uponnutta frgattia. Miksi ? Tutkivan journalistiikan osastomme on ottanut taas asioista selvää ja tässä syyt (erilaisista syistä löytyy varmasti jokaiselle sopiva selitys)

1. Kuuluisan tietovuotopaljastajan Snowdenin olinpaikka onkin meren pohjassa makaavassa fregatissa. Presidentti kävi salaisia neuvotteluja mahdollisesta turvapaikasta meren syvyyksissä. Tiettävästi Snowden on hyväksynyt fregatin salaiseksi turvapaikaksi.

2. Venäjä on löytnyt öljyä, liuskeöljyä tai öljytynnyrin Itämeren pohjasta. Presidentti kävi tarkastamssa öljyputken tilanteen ja merkitsemässä öljykentän nimiinsä. Jatkossa hänen ei tarvitse enää hoidella pressan virkaa, kun voi olla oikea oligarkki ja ostaa brittiläisen futisjoukkueen.

3. Uusi morsian on löytynyt. Pressalla on vain pieni pulma. Hän on aito merenneito, eikä voi tulla mukaan Kremliin. Tapaamiset on hoidettava meressä, etteivät suomut kuivu. Pietarin lähistölle tullaan rakentamaan iso merellinen akvaariotalo, jossa neito asustaa. Presidenttihän on Pietarin poikia ja aikoo viettää eläkepäivänsä siellä.

4. Kansansuosio on romahtanut. Kaiken maailman homokulkueet, Pussy Riotit, lastensuojelutapaukset ja järjestötoiminnan rajoitukset ovat vieneet kansansuosion. Vielä päälle päätteeksi tuli ero omasta vaimosta. Kaiken lisäksi naapurimaan kolleegalla on kolmekymppinen vaimo. Ei, tämä ei käy ! Nyt on aloitettu kampanja, jossa Pressa tekee erilaisia machotempauuksia suorissa tositvlähetyksissä. Kansa voi suoraan todeta, miten rohkea, kaunis ja voimakas mies hän on.

5. Kyse oli kaksoisolennosta. Oikea pressa on hommissa maailman keskeisten pulmien parissa. Niitä ovat mm. Ilmaston lämpeneminen, Euroopan finanssikriisi, Syyrian sota ja Pohjois-Korean ruokapula. Pressan hommassa ei tunneta ruokatunteja tai yöunia. Se on pelkkää 7/24 homaa. Kuka siihen leikkiin ryhtyy, sen on myös kestettävä. Näin on näppylät.

6. Fregatin hylyssä oli lasti parasta ranskalaista shamppakaljaa. Raittiusmiehenä tunnettu päämies halusi kerrankin maistaa kunnon laatujuomaa. Se tapahtui meren syvyyksissä, medialta piilossa. Pienessä tuiterissa meren syvyyksistä palannut pressa vakuutti olevansa hyvässä kunnossa ja palaavansa takaisin ensi viikolla. Tarkoituksena on nostaa lasti pinnalle ja myydä putelit rikkaille keräilijöille. Saaduilla rahoilla perustetaan lastenkoteja Pietarin, Siperian ja Kaukasuksen katulapsille. Lastenkotien seinälaattaan tulee sekä presidentin että fregatin korkokuvat. Lastenkodeista tulee maailmanmenestys vientituote Amerikkaan ja Eurooppaan. Saaduilla rahoilla ostetaan shampanjalasti Ranskasta, joka uppoaa Itämereen. Presidentti sukeltaa hylkyyn ja löytää kadonneet pullot, jotka myydään...

7. Pressan homma on rankka. Jatkuvasti joku nälvii hyvistäkin päätöksistä. Lomailemaan tai vapaalle pääsee harvoin. Loistavan presidentin rakas harrastus on meriarkeologia. Kerrankin hän pääsee aidon hylyn kimppuun. Nyt kaikenmaailman median edustajat keksivät toinen toistaan huonompia selityksiä sukellukselle. Eikö ihminen saa edes harrastaa rauhassa. Jo on aikoihin eletty ! Rispektiä peliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti