lauantai 27. heinäkuuta 2013

Pörgu

Tallinnan vanhassa kaupungissa Rataskaevu-kadun alkupää on nimeltään Ruutli. Sieltä löytyy kellariravintola Pörgu. Pieni oluttynnyri porttikongin yläpuolella kertoo tästä paikasta. Sisään mennään porttikongin puolivälistä. Jyrkät rappuset ievät alas ravintolaan.Pörgu on siisti valkoinen kellari, jossa on on rautataoksista tehdyt mustat valaisimet ja naulakot. Erikokoisiin pöytiin mahtuu pareja tai ryhmiä.

Söimme alkupalaksi annoksen valkosipulileipää, väliruokana kaksi Bortch-keittoa ja pääruokana annos kanasalaattia ja annos kanafileitä. Siis yhteensä viisi ruoka-annosta kahdelle. Juomana litran karahvi talon valkoviiniä. Ohuen ohuet valkosipulileitää olivat reikäistä mustaa leipää. Valkosipulia oli puristettu leipäkasaan. Bortch oli tukevaa hieman liikaa maustepippirista, mutta raikasta punajuurta. Keittoannos oli niin suuri, että olisimme voineet tyytyä siihen. Salaatti oli herkullista salaatinlehtiä kanaviipaleita ja parmesaania. Kanafileessa oli sienikastiketta ja herkullista perunamuusia. Maksoimme tästä kaikesta 32 euroa. Eli suomalaisittain viinilitran hinnan. Tarjoilu oli sujuvaa ja ystävällistä.

Mainio hinta-laatusuhde ja tyylikään yksinkertainen paikka vanhassakaupungissa. Mikäli et halua maksaa vanhankaupungin keskustan hintoja ja turistipörinää, tässä paikka tunnelmalliselle päivälliselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti