maanantai 9. helmikuuta 2015

Viikon syyllinen: Keppanapuolue

Keskustapuolueen viikonloppuinen risteily oli jättihauska. Laulettiin karaokea ja juhlittiin tulevaa vaalivoittoa. Kansanedustaja Annika Saarikon johtama alkoholipoliittinen työryhmä ehdotti keppanan laimentamista 3,7 prosenttiin ja oluen myynnin siirtämisen kaupan hyllyiltä Alkoon. Puolue hyväksyi ehdotuksen iloisen yksimielisesti. Voidaan puhua siis suomalaisesta teekutsu-liikkeestä kopiona jenkkien Sarah Palinin liikkeestä. Muut puolueet ja kaupan etujärjestöt kilvan torjuivat ehdotuksen. Työttömyys uhkaa pieniä kauppojen työntekijöitä. Kaikki vapaamieliset ihmiset alkoivat pakkaamaan muuttotavaroitaan. Vaalispekuloijat ennustavat Kepulle kohtalokasta virhettä. Kansa pitää ehdotusta vapauden vastaisena.

Kansan tuomio:

1. Kepu ottaa ennätyksellisen vaalivoiton. 50 prosenttia suomalaisista äänestää Sipilää. Ensimmäisenä asiana Suomeen säädetään kieltolaki. Kaikenlainen alkoholin kanssa läträäminen lopetetaan. Myös maahantuonti, vienti ja valmistaminen.

2. Maaseudun väki ryhtyy yksityisyrittäjiksi ja alkaa polttaamaan Kiteen kirkasta. Perunan hinta nousee ja pimeä viina tekee kauppansa. Entiset maajussit heräävät eloon ja heistä tulee toimitusjohtajia. Maaseutu elpyy ja kaupungeista aletaan muuttamaan maaseudulle. Viinapannujen porina tupruttaa niin paljon viinaa, että Suomi alkaa maksamaan tuontinsa kirkkaalla. Suomesta tulee salaviinanmatkailun kärkimaa. Venäläiset, puolalaiset ja irlantilaiset alkavat muuttamaan sankoin joukoin Suomeen, uuteen vapauden paratiisiin.

3. Puheenjohtaja Sipilän näköispatsas pystytetään kaikkien kaupunkien ja kirkonkylien keskustaan. Tyhjentyneet pikkukaupat ja pubit muutetaan marttojen askartelukeskuksiksi ja nuorten viljelijöiden neuvontapaikoiksi. Työttömistä ravintolatyöntekijöistä ja kauppojen myyjistä tehdään raittiuspoliiseja valvomaan kieltolakia. Raittiuskilpakirjoitukset palautetaan koulujen opetussuunitelmiin ja yliopistojen pakollisiksi opintoaineiksi.

4. Suomen terveysluvut muuttuvat radikaalisti. Kukaan ei kuole sydän- ja verisuonitauteihin, maksakirroosiin, väkivallantekoihin tai rattijuoppojen yliajamina. Kansan keski-ikä nousee 90 vuoteen. Kun eläkeikää ei pystytä nostamaan, kestävyysvaje muuttuu kestämättömäksi. Maa ajautuu ylivelkaantuneeksi ja joutuu Euroopan muiden maiden rahoittamaksi. Ensimmäisenä lainoitusehtona on kieltolain purkaminen. Näin on pakko tehdä. Suomi muuttuu samanlaiseksi kuin ennen kevään vaaleja. Sen jälkeen oluen laimentamisesta ei kukaan uskalla puhua sanaakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti