torstai 26. helmikuuta 2015

Falunin toiveikas torstai

Naiset hiihtivät kilpaa viestissä. Se onkin ollut Hiihtoliiton päätavoite. Tai jos ihan tarkkoja ollaan mitali viestistä oli päätavoite. Ja mikä hienointa pronssimitali tuli ! Edelle pääsivät vain Norja ja Ruotsi. Erikoista tässä viestijoukkueessa oli se, että hiihtäjät äänestivät itse viestijoukkueesta. Valituksi tulivat hiihtäjien lempparihiihtäjät. Päävalmentajaa on turha syyttää valinnoista. Mitalit menivät tällä kertaa suoraan hiihtäjille. Hiihtoliitossa iloitaan, sillä naiset pelastivat jälleen koko Hiihtoliiton johdon, valmentajat, huoltajat, fysiterapeutetit, lääkärit, suksimerkit ja pukuvalmistajat.

Naisten mitali pelasti myös Hiihtoliiton avustukset. Nykyisinhän ministerit ovat oilleet siksi keljuja, että avustukset ovat pienentyneet, jos mitaleja ei tule. Miten sitä voi saada parempaa tulosta, jos määrärahoja pienennetään ? Naisten mitali pelasti myös huippu-urheilun muutostyöryhmän tulevaisuudensuunnitelmatoimiston kehittämistoiminnan johtoportaan. Vaikka tämä ryhmä on jo mennyt muihin töihin, mitali pelasti heidän kasvonsa ja ehdotuksensa ja muutoksen tuulet. Jos joku vielä muistaa tämän kolme milliä maksaneen työryhmän ehdotuksia. Nehän olivat: lisää resursseja urheiluun, lisää määrärahoja valmennukseen ja lisää rahaa huippu-urheiluun.

Yhdistetyssä ja mäkihypyssä mentiin myös vauhdilla. Suomalaisetkin olivat mukana. Voitot ja mitalit menivät kuitenkin muille.

Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja ja muista valmennustettävistä kuin hiihtäjien valinnoista vastannut Reijo Jylhä-Riski-Kyrö-Vähä-Söyrinki-Roponen-Punkkinen toteaa, että valinnat osuivat kohdalleen. "Aiemmin hiihtäjillä ei ollut mitään sanavaltaa eikä heitä kuunneltu. Edeltäjäni (norjalainen Dahlen) ei osannut suomen kieltä eikä hiihtäjiä haluttu kuunnella. Mitaleja tuli, mutta muuten oli tylsää. Nyt kaikkia kuunnellaan ja kaikilla on kivaa. Vaikka tulokset ovat hieman laskeneet, yhteishenki on ollut mahtava ja hiihtäjät ovat tyytyväisiä. Jokainen hiihtäjä sai valita sukset, lennot, hotellihuoneen ja hiihtomatkan. Minä hoitelin sitten käytännön asioita. Siinä mielessä tämä pronssi on arvokkaampi kuin kultamitali."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti