keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Poliisit mielenosoituksessa

Poliisit järjestivät tänään mielenosoituksen. Syynä on poliisien määrän vähentäminen. Mielenosoitukseen osallistui noin tuhat poliisia.

Poliisien mielenosoitus sujui aluksi rauhallisesti, mutta sitten kadunvarren yleisö alkoi solvaamaan ja heittelemään mielenosoittajia kivillä. Katsojien ja mielenosoittajien välille kehittyi yhteenottoja ja käsirysyä. Paikalle piti kutsua poliiseja, mutta poliisit olivat estyneitä, koska olivat milenosoituksessa. Katsoja raahasivat vesitykkejä ja ampuivat mielenosoittajia kumiluodeilla. Vesitykkien avulla poliisit saatiinkin perääntymään kauemmaksi. Katsojat pidättivät pahimmat poliisipukarit ja veivät heidät vapaana olevilla poliisiautoilla putkaan. Osa poliiseista sai lieviä vammoja ja ruhjeita ja heidät jouduttiin kuljettamaan sairaalahoitoon josta useimmat on jo päästetty kotihoitoon. Poliisijohto ja sisäministeri ovat kauhuissaan siitä ketä pitäisi uskoa. Poliisien mielenosoitus oli luvallinen, mutta tapahtuiko mielenosoittajien toimesta provosointeja ? Siitä kaydään nyt kiistaa. Saattaa olla, että osa poliiseista irtisanotaan. Siinä tapauksessa poliisin henkilösupistukset voidaan perua ja poliisien mielenosoitus oli turha tai se tuotti tulosta. Miten vain kukakin asian näkee. Joka tapauksessa kaikki ovat epätietoisia kuka sai aikaan mitä ja kenen on syy. Siitä käydään varmasti kalabaliikkia seuraavaan mielenosoitukseen saakka.

Toimituksemme seuraa tarkasti tapahtumien kulkua syyttäjänvirastosta, poliisiasemalta ja sisäasiainministeriön oven takana. Raportoimme heti periaatteella 7/24, mikäli jotain uutta ilmenee. Ainakin uusista mieleosoituksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti