maanantai 3. marraskuuta 2014

Kissakahvila perustettiin vihdoinkin

Tampereella tapahtuu. Maamme ensimmäinen kissakahvila on perustettu. Kissojen piirissä asiasta on puhuttu jo pitkään, mutta nyt vihdoin puute on korjattu. Kissoillahan on yleensä aika vapaat kotiintuloajat. Päivällä aika kuluu hyvin nuoleskellessa, mietiskellessä ja hiiriä jahdaten. Mutta iltaisin kotona on yleensä hiljaista. Lapset ovat harrastuksissa, perheen vanhemmat "ylitöissä" ja vanhemmat nukkuvat telkun ääressä. Kissakahvilassa voi tavata muita kissoja ja nauttia vaikka laktoositontamaitoa, kermaa soijatuotteita tai juustoa. Talvisaikaan voi jahdata kärpäsiä. Kissakahvilan nimi on tuttavallisesti "Purnauskis".

Muitakin eläinkahviloita ollaan perustamassa. Uuden maauimalan ja Kalevan uimahallin väliin tulee kalakahvila. Sinne voi tuoda omat akvaariokalansa uimaan. Samalla kun itse käy pulahtamassa uima-altaassa voi laskea monnit ja tetrat uintikierrokselle uuteen kalakahvilaan. Kahvilasta kalat voivat ostaa erilaisia makuhiutaleita, pienempiä kaloja tai matoja ilman koukkua. Kalakahvilasta odotetaan todellista turistiryntäystä, sillä akvaarioihmisiltä ja heidän kaloiltaan on puuttunut oma kahvila. Kesäisin alan harrastajia ja heidän kalojaan on tulossa kaukomaita myöten. Kalakahvilan nimi on todennäköisesti "Bouillabaisse".

Jäniskahvila on tulossa maisemiin. Jänikset ja rusakot ovat olleet huolissaan asuinalueiden viihtyisyydestä jo pitkään. Talvisin ei aina riitä omenapuiden kaarnaa puhumattakaan ihmisten ruoantähteistä. Jäniskahvila antaisi hyvän rupattelupaikan sekä jäniksen näköisille ihmisille ihmisille että itse jänöille. Lapsille olisi kahvilassa oma nurkkaus, jossa voisi vetää jänöä korvasta ja heittää pähkinöitä. Jäniskahvilan nimi lienee "Roger Rabbit", erään kuuluisan jänisfilmitähden mukaan.

Kyyhkykahvila eli kansanomaisesti sanottuna Pulukahvila on myöskin aloittamssa vuoden alussa. Kaksi suurta (no joo, suurta ja suurta) järjestöä Eläkeläisten pulunruokkijat ry ja Suomen Rauhanpuolustajat ry ovat lyöneet hynttyynsä yhteen ja ovat nyt perustamassa Pulukahvilan. Kahvilassa on sekä puistonpenkkejä että valkoisten kyyhkyjen kuvia. Kahvilasta pulut voivat ostaa pullan- ja leivänmuruja alennushintaan ja ihmiset tuttuja rauhanmerkkejä. Sota ei ole maailmasta vielä loppunut ja aina löytyy armelijaita, jotka haluavat syöttää pullanmurut mieluummin puluille kuin köyhän Afrikan lapsille. Kahvilan nimi lienee vielä hakusessa, mutta tavallisesti varmojen lähteiden mukaan nimi on kompromissi: "Rauhaa kaikille maailman puluille".

Loiskahvila tulee sittenkin. Jo pidemmän aikaa useat tahot ovat harmitelleet loiskahvilan puuttetta. Mistä löytyisi paikka minne voisi menä omien loisten kanssa . Täit, kirput, satiaiset, hirvikärpäset, punkit sun muut loiset elävät tiiviissä yhteydessä ihmisten parissa. Monelle tavalliselle ihmiselle tällainen kumppani on pelottava, jopa kauhistus. Loisihmiset ovat tunteneet itsensä syrjäytyneiksi ja yksinäisiksi. Ei hätää. Nyt voi hyvällä syyllä mennä ulos ja tavata kohtalontovereita avoimin mielin. Kahvila tulee tarjoamaan hyvän lisäkattauksen hankittavia loiseläimiä. Täitartunnan saanut henkilö voi tuoda ilman täitä elävän kumppaninsa ja hankkia hänelle tällaisen loiseläimistön vaikka lahjaksi. Kahvilan nimi on "Kutina".

Maailma ei ole kuitenkaan vielä valmis. Meiltä puuttuu lehmä- ja lammaskahvila, sikakahvila, kanakahvila, marsukahvila, käärmekahvila, hämähäkkikahvila. Tässä vain muutama yleinen esimerkki. Tehtäväsarkaa riittää, mutta kiitos kuitenkin kaikille teille, jotka olette jo loihtineet uuden kahvilan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti