keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Eduskunnan piiskurit

Eduskunnassa on paljastunut uusi ammattikunta: piiskurit. Aiemmin eduskuntaryhmien puheenjohtajat olivat jonkinlaisia piiskureita, koska he joutuivat komentamaan edustajia ristiriidoissa ja puoluekuriin liittyvissä asioissa. Nyt kuitenkin on paljastunut, että hallituspuolueiden piirissä on perustettu uusia piiskureiden toimia. Piiskuri on eräänlainen s/m (sado-masokismi) toteuttaja, joka on tarpeen jotta saadaan edustajat käymään eduskunnassa. Ulkopuoliset tarkkailijat ovat huomanneet, että edustajilla ei ole paljon halua istuskella eduskunnan istuntosalissa. TV:n uutislähetyksissä katsojat ovat panneet merkille saman asian. Sali on lähes tyhjä ja yksittäinen edustaja puhuu tyhjille seinille. Poikkeuksena televisioitavat eduskunnan kyselytunnit, joissa kaikki kansanedustajat haluavat käyttää puheenvuoron ja antaa itsestään edustavan kuvan. Hallituspuolueiden kesken päätettiin keskittää äänestykset perjantaipäiviksi. Tästä ei ilmeisesti ole ollut suurempaa hyötyä, koska nyt on tarpeen perustaa näitä piiskurin toimia. Piiskurien nimet ovat salaisia, mutta pääsimme haastattelemaan yhden puolueen piiskuria, joka ymmärrettävästi haluaa pysyä nimettömänä.

Mihin eduskunnassa tarvitaan piiskureita ?
" Piiskurit ovat hyvin omalaatuinen ammattiryhmänsä. Toisin kuin yleensä luullaan piiskurit eivät pakota edustajia eduskuntaan vaan päinvastoin edustajat haluavat tulla piiskauspäivinä paikalle. He varaavat ajan ja tulevat ikäänkuin vastaanotolle. Sattumalta (tai ei ihan sattumalta sentään) piiskauspäivä on sama kuin eduskunnan äänestyspäivä eli perjantai."

Mikä edustajia kiinnostaa piiskauksessa ?
" Tämä on eräänlainen lyhytterapian muoto. Kansanedustajat joutuvat puhumaan hyvin paljon potaskaa tietämättä oikeista asioista yhtään mitään. He joutuvat myös esiintymään paikoissa ettei vähempää voisi kiinnostaa. Kaiken lisäksi lähes täysin ilman esiintymistaitoa tai -kokemusta. Edustajat joutuvat häpeällisesti käyttämään asiantuntijoita ymmärtääkseen monimutkaisia asioita. Omat älynlahjat eivät yksinkertaisesti riitä. Piiskaus on ikäänkuin rippi. Sillä edustajat sovittavat pahat teot ja saavat rangaistuksen tekemisistään tai tekemättä jättämisistään. Heillä on siis ihan oikeasti omatunto jäljellä."

Mitä tapahtuu piiskauksessa.
" Yleensä riitti noudattaa sisällöltään samaa kaavaa. Edustaja joutuu ensin häpeillen riisumaan. Sitten piiskaaja kysyy tunnustuksen. Se tulee yleensä helposti. Tämän jälkeen edustaja polvistuu piiskaajan eteen ja kuulee tuomionsa. Se on yleensä muutama kymmenen raipaniskua ja velvoite osallistua eduskunnan äänestyksiin. Näin edustaja vapautuu teoistaan. Raippojen jälkeen edustajat ovat yleensä tyytyväisinä osallistuneet äänestyksiin. Joskus raippoja joudutaan antamaan edustajan pyynnöästä lisää, sillä synnintunto on välillä syvällä sisässä."

Onko tässä kyse nautinnosta ?
" Näin meidän kesken sanottuna - on, ainakin osalla. Muttei kaikilla. Sanalla sanoen pahimmat edustajat olisivat tulossa eduskuntaan joka päivä. Eihän tässä sentään mistään kiduttamisesta sentään ole kyse. Eduskunnassa käydään kun muilta asioilta keritään. Kekkonenhan sanoi, että talo elää tavallaan, vieraat tulee ajallaan. Se pätee hyvin tässäkin."

Maksaako tämä jotain ?
"Ehdottomasti ei, mutta toki edustajat voivat maksaa vapaaehtoisen tipin lisäraipoista. Se käytetään toiminnan kuluihin. Sillä ostetaan piiskurin nahkavaatteet, piiskat ja meikit. Lisäksi sillä järjestetään eduskuntaryhmän pikkujoulut ja viikon lasketteluretki Leville."

Tuleeko tästä pysyvä käytäntö ?
"Ei kai, epäilen. Kysehän on vain hallituksen äärimmäisen pienestä enemmistöstä. Hallitus kaatuisi ellemme käyttäisi piiskureita. Tässä varmistetaan hallitusyhteistyön jatkuminen kevään vaaleihin asti. Sen jälkeen piiskauksesta luovutaan. Ellei sitten uutta hallitusta valita pienellä enemmistöllä. Siinä tapauksessa jatko on mahdollinen. Useat edustajat ovat muuten kysyneet samaa asiaa."

Miksi juuri teidät valittiin tehtävää ?
"Olen harrastanut vähän samantyyppisiä asioita jo kouluajoista lähtien. Osaan hommani. Kun piiska viuhuu, ei tarvitse puhua niin paljon. Tämä on minulle hyvin antoisa tehtävä. Ellen tule seuraavissa vaaleissa valituksi, voisin harkita jotain tällaista viraapelihommaa siviilissä."

Miten oppositio on suhtautunut asiaa ?
" Kateellisena katselevat. Kyllä ne jotain kumipukuja ja naturistien istuntoja ovat suunnitellet, mutteivät ole päässeet yhteisymmärrykseen. Oppositio on niin hajanainen porukka, ettei ole helppoa löytää yhteisesti kiinnostavaa toimintaa perjantaipäiville. "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti