tiistai 4. marraskuuta 2014

Masentava marraskuu

Hei kaikki masentavat ihmiset. Nyt se on vihdoin koittanut. Marraskuu tarjoaa mainiot mahdollisuudet alakuloon, itsesääliin ja masennukseen. Poissa ovat ne ympärivuorokautiset aurinkoiset kesäpäivät, vähissä vaatteissa makailevat rantaleijonat ja terasseja kiertävät iloiset baarikärpäset. Nyt on vihdoinkin pimeää ja synkkää ja siitä saa ottaa kaiken ilon/surun irti parhaaksi katsomallaan tavalla. Ellet ole vielä masentunut, on syytä aloittaa se jo tänään. Edessä on paitsi kalsea marraskuu, myös mahdollisesti pitkä pimeä talvi. Tässä muutamia käytännön neuvoja aloittelijoille. Näillä pääsee hyvin alkuun.

Masennukset jaetaan kahteen alaluokkaan: Sisä(sisäinen)masennus ja ulko(ulkoinen)masennus. Molemmissa ryhmissä on runsaasti alaluokkia, mutta sisäiset masennukset tarkoittavat oman pään, oman elämän, lähipiirin, työpaikan jne läheisessä suhteessa itseesi olevien asioiden kirjoa. Sisämasenuksaia on huomattavasti enemmän ja ne purevat paremmin. Uusia sisämasennuksia on oikein helppo keksiä lisää. Vain taivas on rajana. Ulkomasennukset ovat yhteiskunnallisia ja globaaleja masennuksen aihioita. Niitä voi tarvita, mikäli oma elämä on kohtuullisen hyvin hanskassa, eikä omasta itsestä meinaa löytyä mitään kunnon sukuteltavaa. Oheisiin teemoihin voi tarttua, jos haluaa tuntea kunnon matalalentoisia viboja.

Sisämasennukset

Oma ulkonäkö
Vääntäydyt aamulla ylös kankeana ja ylilihavana. Peilistä sinua tuijottaa lähes tuntematon, vanhentunut ja ryppyinen olento. Mitkään voiteet eivät enää peitä ahavoitunutta ihoa. Vatsasi voi huonosti ja pää on raskas. Lihakset ovat väsyneet vaikka kävit lenkillä juuri viime viikolla. Kukaan ei välitä sinusta tämännäköisenä. Tukka hapsuttaa ylipitkänä ja vaatteet kiristävät. Laihdutuskuureja ja diettejä on tullut kokeiltua enemmän kuin jaksat muistaa. Vaatteetkin ovat samoja vanhoja riepuja. Kaikki on menetetty. Tästä ehtymättömästä aiheesta löytyy ylivoimaisesti parhaat idut kunnon marrasmasennukseen. Ja voit toistaa samaa joka aamu. Ei muuta kun saikulle ja vällyjen väliin murehtimaan ulkonäköä.

Sairaus
Sinulla on varmasti jokin paha sairaus. Se ei ole oikein päässyt vielä puhkeamaan, mutta merkkejä on jo nähty. Taitaa olla aids tai syöpä tai diabetes tai MS-tauti tai verenpainetauti tai sydäninfarkti tai luukato tai migreeni tai jäykkäkouristus tai hammaskipu tai korkea kolesteroli. Jokin sairaus sinulla varmasti on tai ellei ole joku on tulossa. Kohta se ebolakin on täällä Suomessa. Se on todella masentavaa. Et uskalla tehdä mitään tai tavata ketään, ettei tauti tarttuisi. Parasta olla hiljaa ja kuulostella oman kehon kieltä. Netistä voi lukea ihmisten karmeita kuvauksia ja kokemuksia, miten taudit ovat iskeneet. Kohta se on sinulla edessä.

Oma puoliso
Miksi juuri sinulle tuli tämä vastenmielinen jäkättäjä. Mitä olet oikein nähnyt tässä kumppanissa ? Pahanhajuinen hengitys, ylilihava, ruma vartalo ja samat tylsät jutut. Miksi tämä on osunut juuri sinulle ? Ei minkäänlaista tyyliä, käytöstapoja tai älykkäitä keskusteluaiheita. Puhumattakaan romantiikasta. Ja mikä pukeutumistyyli. Hyi ! Työpaikaltasi löytyy tusina kiinnostavampaa ihmistä. Miksi tämä asunnossasi asuva ihminen jättäää aina maitopurkin tiskipöydälle ja heittää pyyhkeen keskelle lattiaa. Apua ! Erotakaan ei kehtaa. Mitä sukulaisetkin sanoisivat. Lisäksi joutuisit maksamaan kaikenlaisia kipukorvauksia ja elatusmaksuja. Asuntokin menisi puoliksi. Pitäisi mennä vuokralle. Tämä on selvä umpikuja.

Pieni palkka
Juuri saatiin julkisuuteen ihmisten verotulot. Kannattaa hommata luettelo oman paikkakunnan verotuloista. Kaikilla tuntuu olevan suurempi palkka kuin sinulla. Naapurillakin on satasen enemmän vuosituloja kuin sinulla. Puhumattakaa työkaverista. Saako se enemmän palkkaa kuin sinä ? Miten masentavaa on lukea kaikenlaisten yrityskauppojen myyntivoitoista tai satojen tuhansien vuosipalkoista. Rikkaat kiertävät veroja maksamalla vain matalaa pääomaveroa. On se niin väärin. Sitä paitsi töissä sinulla on kaikki vastuu ja kaverit pääsevät helpommalla. Sinun tekemisiä ei huomaa kukaan, ainakaan kun pitäisi maksaa bonuksia.

Kurja asunto
Olet maksanut ikuisuuden tätä pientä asuntoasi. Kymmeniä tuhansia on vielä maksamatta. Olet oikeassa velkavankeudessa, eikä puhettakaan lomamatkoista tai kesämökistä. Kämppä on vanhanaikainen ja epäkäytännöllinen. Remonttia pitäisi tehdä siellä ja täällä. Tavaraa on kyllä kuin helluntaiepistolassa, mutta se on pelkää romua. Monilla ihmisillä on uutuuttaan kiiltävät parketit, kaapistot ja astiastot. Vessakin on vanha, likainen rötiskö. Tapetit pitäisi uusia. Piha on täynnä rikkaruohoja ja sammalta. Ei edes led-valoja saunassa. Sanalla sanoen masentava asunto. Eihän tätä kukaan halua edes ostaa.

Lotto ja muut rahapelit
Olet vetänyt vuositolkulla lottonumeroita. Joskus on tullut euro tai kaksi, mutta isot voitot ovat kiertäneet sinut kaukaa. Keno tai Eurojackpot on tarjonnut isoja unelmia, mutta laihoja tuloksia. Rahaa on mennyt satoja (tuhansia) euroja, mutta sinulle ei ole napsahtanut mitään. Miljoonavoittoja on kyllä osunut kaiken maailman kirkonkylien kioskeille, mutta sinulle ei mitään. Se on niin väärin. Sinulla olisi rahalle paljon käyttöä. Turha sitä rahaa on jakaa ennestään rikkaille. Samat ihmiset ovat kuulemma voittaneet useita kertoja. Miten se voi olla mahdollista ? Varmaan jotain Veikkauksen johtajien sukulaisia.

Ulkomasennukset

Maan hallitus
Mitään ei ole saatu aikaan. Vuosikaudet puhutaan kuntauudistuksesta, soteuudistuksesta ja eläkeuudistuksesta. Mitään ei kuitenkaan toteuteta. Odotellaan vain uusia vaaleja ja nostetaan huimaa palkkaa. Ministerit matkustelevat ja jokaisella on kaiken maailman avustajat. Palkkka on pilvissä eikä mitään tarvitse tehdä. Paitsi ottaa kuvia itsestä ja juosta messuilla. Joka päivä pääsee uutisiin ja saa olla huolestunut maailman vääryyksistä. Tämä hallitus on selvästi kaikkien aikojen heikoin. Ilmankos osa puolueista on jo lähtenyt oppositioon. Työ pitäisi tehdä kannattavaksi, verotusta pitäisi kiristää/alentaa, sääntelyä tulisi lisätä/vähentää, tuloeroja pitäisi kaventaa/kasvattaa. Mutta kenen pitäisi tehdä ne, jos kerran ministerit toivovat mutteivät tee itse mitään. On se surkea porukka.

EU
Siinä kaksi kirjainta, jotka ovat vieneet minut, sinut ja meidät perikatoon. Todellinen laman syy on EU. Ei olisi pitänyt liittyä ja menettää omaa markkaa. Nyt joudutaan maksamaan kaiken maailman etelämaalaisten maksut ja velat. Brysselissä kukkoilevat kaiken maailman keikarit, muttei mitään hyvää tule meille. Me vaan kiltisti tottelemme direktiivejä vaikkei kukaan muu tiedä edes niiden olemassaolosta. Laiskat ja velkaiset maat saavat tukiaisia ja elävät avustusten varassa. Siellä nauretaan koko helpon rahan EU:lle.

Sodat
Afganistanissa on sodittu jo puoli vuosisataa, Syyriassa ja Irakissa kymmenen vuotta ja Ukrainassakin parisen vuotta. Afrikassa ja Aasiassa mellakoidaan ja armeija ottaa vallan. YK ei tee mitään. Istuu vaan kokouksissa ja lähettelee humanitaarista apua. Aseita löytyy kaikenkarvaisille Isiksille. Siviilit saavat kärsiä kun pommeja ja raketteja ammutaan asuintaloihin. Sodan haavat eivät parane koskaan. On se niin väärin.

Ilmaston muutos
Päästöjä tulee ilmaan jatkuvalla syötöllä. Jäätiköt sulavat ja valtameret kasvavat. Lämpötila nousee kohta neljä astetta. Tehtaat ja autot pukkaavat saasteita ja pilaavat ilman joka päivä. Savusumu on arkea suurkaupungeissa. Ihmiset rappeutuvat, kun ilmanlaatu on jatkuvasti huonompaa. Jotain sopimuksia ja päästökauppaa yritetään käydä, muttei isot maat suostu mihinkään rajoituksiin. Se kun laskee elintasoa. Suomen pitäisi näyttää esimerkkiä, mutta pitääkö meidän maksaa muiden virheistä. Jotain pitäsi tehdä.

Näillä pitäisi päästä hyvään alkuun. Aloittelija voi kokeilla vuorotellen eri aiheita. Jos joku nappaa, sitä kannattaa makustella pidempään. Pimeä ja sateinen sää, flunssa, rahattomuus ja valittavat kaverit voivat aukaista myös uusia mahdollisuuksia alakulon tiellä. Marraskuussa kannattaa laittaa kaikki peliin, sillä jouluna voi tulla jo lunta ja pian kevätaurinkokin alkaa paistaa. Silloin kaikki on viimeistään menetetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti