sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Varkaita hiihtomaajoukkueen hotellissa

Val di Fiemmen MM-Kisoissa on tapahtunut ikävä episodi. Suomen hiihtomaajoukkueen hotellissa on käynyt varkaita. Tavallisesti luotettavin lähteiden mukaan hiihtomaajoukkueelta vietii päävalmentaja Dahleen. Hänestä vaaditaan kovia lunnasrahoja. Hiihtoliitosta kerrotaan, että asiasta neuvotellaan. Hiihtäjät ovat olleet uutisista varovaisen tyytyväisiä.
"Lunnaita maksetaan, jos päävalmentajaa ei palauteta" , kertoo eräs huonosti pärjännyt hiihtäjä.
Mäkimiehet ovat ehdottaneet samaa heidän valmentajalleen. Samoja odotuksia on myös yhdistetyn joukkueessa. Valmentajien kidnappaus olisi uudenlainen keino ratkaista huono menestys ja luoda pohjaa uudelle alulle. Valmentajille ei tarvitse maksaa erorahaa ja toisaalta valmentajat saisivat kaipaamansa sääliä ja huomiota.

Toinen vaihtoehto on lentolippujen varastaminen. Hiihtäjien toivotaan jäävän maanpakoon Italiaan. Italiassahan on hyvä ruoka, kaunis ilma, kauniita naisia ja komeita miehiä. Hyvä vaihtoehto kotimaalle, jossa odottaa pettynyt urheiluhullu kansa, ilkeä media ja pienenevät sponsorirahat. Jos joku haluaa tulla jalkaisin kotiin, se kestäisi kesään. Tällöin keskustellaan yleisurheilijoiden ja palloilijoiden huonosta menestyksestä.

Kolmas vaihtoehto on hiihtäjien varastaminen. Pääministeri Katainen on mennyt Qatariin ja vienyt suomalaiset hiihtäjät tuliaislahjana. Hiihtää voi hiekallakin ja seuraaviin MM-kisoihin Qatar on kasaamassa hiihtomaajoukkueelta. Heille riittä hyvin urheilijoiden sijoittuminen kolmenkymmenen joukkoon. Kovassa auringonpaisteessa ruskettuneita ex-suomalaishiihtäjiä ei tunnista kukaan. Eikä kukaan heitä enää muistakaan seuraavissa kisoissa. Pääministeri on neuvottelemassa hyvän rahakorvauksen, jolla voidaan lyhentää kasvavaa budjettivajetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti