lauantai 9. maaliskuuta 2013

Miehen mitta

Näin naistenpäivän jälkeen on syytä mittailla miestä. Monella tavalla mies on menettänyt mittaansa. Miehen itsetunto on laskenut. Miehen rooli on naisistunut ja pehmentynyt. Miehet yrittävät epätoivoisesti pitää pystytukkaa ja parransänkeä maskuliinisuuden takia, mutta monella tavalla miesosakkeet ovat olleet vuosikymmeniä laskusuunnassa. Yliopistot pullistelevat älykkäitä naisia ja yrityksissä naisjohtajista määrä on nousussa.

Kuitenkin miesten mitta on kasvanut. Nimittäin pituusmitta. Vuonna 1922 miesten keskimääräinen pituus oli 171 senttiä. Vuonna 2007 pituus oli 177 senttiä. Yhdeksässäkymmenessä vuodessa mies on kasvanut peräti kuusi senttiä. 25-34 vuotiaiden keskimitta oli 179 senttiä. Muista mitoista ei kerrota tai ole tuloksia.

Tästä tiedoista ilahtuneena mies voi hyvin ja jatkaa kasvuaan. Tulevaisuus on turvattu. Mies voi röyhistää selkävartensa, hieraista parransänkeä ja samoilla omia polkujaan kuten hänen isänsä ja esi-isänsäkin tekivät. Tai lassota villihevosia, laskea koskea tukin päällä tai kesyttää sharmantti blondi. Tai könöttää pikkihaalareissa avannossa reunalla, grillata marinoitua pihvejä ulkogrillissä ja sihauttaa auki kotimainen keskiolutpullo. Näin on aina ollut ja tällainen tulee miehen mitta olemaan.

Ps. Hollantilaiset miehet ovat keskimäärin 184,8 senttiä ja islantilaiset (häh) 181,7 senttiä. Sinne on vielä matkaa. Pitäähän jotain tavoitteita olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti