lauantai 23. maaliskuuta 2013

Panu Rajala - Katri-Helena

Hyvää viihdettä on nähty pitkin viime viikkoja, kun Hämeenkyrön naistennaurattaja Pano (ohoh, eikun Panu) Rajala julkaisi intiimin rakkaustarinan omasta suhteestaan ja avioliitostaan kansantaiteilija Katri-Helenan kanssa. Tyrkyllä on kaikille tirkistelijöille ja juorulehtien lukijoille suunnattu eepos. Julkaisija luottaa tirkistelyn voimaan ja Rajala saa balsamia haavoilleen. Tässä tyylilajissa Rajala on hyvä. Olisiko kaveri niin kova kirjailija, että koko suhteen taka-ajatuksena on ollut kirjallinen teos ? Näkikö Rajala tavatessaan iskelmäikonin laajat kirjalliset mahdollisuudet? Edellisestä vaimosta kirjoitettu teos on samaa sarjaa. Ja onko siinä mitään pahaa, jos kirjoittaja saa panoa (eikun paloa) ja käyttövoimaa omien intiimien ratkaisujen kuvaamisesta ?

Kyyninen blogisti ajattelee asiasta kuitenkin tylymmin. Herkkähipiäinen kirjailija on vetänyt herneen nenään kun ex-vaimo on löytänyt partnerikseen nuoren rock-managerin. Sen lisäksi tämä ilkeää hehkuttaa hunajaista yhteiselämää jannun kanssa. Tottakai se on ollut liikaa ikääntyneelle naistenmiehelle. On ollut pakko saada balsaa haavoille ja lääkkeeksi on löytynyt kirjoittaminen. Toimivana terapiana on muistelmateos yhteisestä julkkisonnesta. Sen jälkeen on helppo veistellä rikkoutumista sopimuksista sun muusta. Ne ovat toimivia iltapäivälehtien otsikoita ja toimivat hyvin myös kirjan markkinoinnissa. Mitä enemmän suhteen yksityiskohtia kaivellaan, sitä suurempi kirjamyynti. Ja miksei sama otsikointi edesauta myös iskelmätähden asemaa. Törkeästi kyväksikäytetty kansanlaulaja saa sääliä ja sympatiaa. Veikkaan, että kohta levähtää levymyymälöihin Katri-Helenan parhaat + pari uutuuskappaletta. Suosio on taattu siinäkin suunnassa. Julkisuus toimii win-win periaatteella ja molemmat osapuolet, sekä pääosanesittäjät että julkaisuyhtiöt käärivät kohusta mukavasti tuohta. Tylsistynyt kansa maksaa ja saa palkakseen tuntea erilaisia tunteita kuten vihaa, ärtymystä, sääliä, sympatiaa ja empatiaa. Mikäs sen somempaa !

Summa summarum: hovi tarvitsee narria ja kansa tarvitsee leivän lisäksi sirkushuveja. Siinä konseptissa Panu Rajala - Katri-Helena osuvat kultasuoneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti