sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Miehiä akateemisille naisille ?

Viimeisten tutkimusten mukaan Suomea uhkaa uusi yhteiskunnallinen ongelma. Se ei ole harmaan talouden lisääntyminen Heidi Hautalan viitoittamalla tiellä. S-ja K-ryhmä ei ole myöskään ottanut myynnistä hevosenlihalla terästettyä jauhelihaa. Kyse ei ole myöskään jääkiekkoväkivallan tai dopingin vaikutuksesta kirkasotsaiseen ja viattomaan nuorisoomme. Nyt ei ole kysymys myöskäään Pano Rajalan tai Katri-Helenan uudesta romanssista. Ehei ! Tämä ongelma uhkaa autioittaa kotoisin Suomen tai vähintään muuttaa maailman ykkösonnelan harmaaksi kontrollimaaksi entisen itä-Euroopan malliin.

Kyse on akateemisten naisten esiinmarssista ja siitä, ettei heille löydy enää vastaavan tasoisia kumppaneita. Suomen suurimmissa kaupungeissa ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneista ihmisistä naisia on reilusti yli puolet. Joissakin kaupungeissa jopa yli kuusikymmentä prosenttia. Sanomattakin on selvää, ettei sivistyneille maistereille kelpaa kuka tahansa lerppalahje. Naiset haluavat partnerikseen saman koulutuksen omaavan miehen. On ymmärrettävää miten ankealta ja yksinäiseltä naisesta voi tuntea aamukahvilla, kun puoliso tankkaa aamun lehdestä urheilusivuja, sen sijaan, että pitäisi keskustella kulttuuriuutisista tai pitkistä yhteiskunnallisista kolumneista. Nykymies ei edes ymmärrä uusia sivistussanoja, puhumattakaan netin treffipalstojen ja somen ajankohtaisia termejä.

Sosiaali- ja terveysministeriön tilastojen mukaan hätä ei ole tämän näköinen. Viimeisten maahanmuuttotilastojen mukaan opiskelu on suurin syy muuttaa Suomeen. Tulevaisuudessa meillä on siis hyvä joukko sivistyneitä ja korkeasti koulutettuja miehiä. Ei haittaa ovatko he tulleet kaukomailta Kiinasta tai Intiasta, Venäjältä, Virosta, tai Kyprokselta. Pääasia on sivistyneen suomalisen perheen pelastaminen. Ministeriön mukaan tilanne tasaantuu jo vuosikymmenen vaihteessa kun maahanmuuttajat ovat saaneet tutkinnon valmiiksi, naiset ovat kosineet ja yhteinen perheonni on alkanut kukoistamaan. Kouluttamattomat miehethän viettävät nykyisinkin puolet elämästään lähipubissa ja kotisohvalla tv:n ääressä.

Opetusministeriössä ollaan suunnittelemassa kotomaan miehille suunnattuja sivistyskursseja. Ne on suunnattu erityisesti maisterinaisten kanssa avioliittoa suunnitteleville miehille. Kurssilla käydään läpi sivistyneen miehen kielenkäyttöä, pukeutumista ja etikettiä. Kaikki kurssin käyneet miehet saavat sivistystodistuksen, jolla voi todistaa osaamisensa tavatessaan akateemisen naisen. Avioliiton jälkeen miehet voivat osallistua jatkokursseille ja saavuttaa entistä korkeamman avioliittosivistystason.

Yliopistot saavat lisämäärärahoja miesten sivistyskoulutukseen. Uusia professuureja ollaan perustamassa niille paikkakunnille, joissa tilanne on kriittisin. Useat "saneeratut" miehet ovat olleet kiinnostuneita miestutkimuksesta ja -tutkinnoista. Aalto yliopisto lupaa kouluttaa vuodessa yli tuhat riemumaisteria ja saman määrän uimamaistereita. Pekka Himanen on alkanut kouluttamaan miestutkijoita puhumaan ja kirjoittamaan akateemista monikielisyyttä. Siinähän tärkeintä ovat rikkaat sisällyksettömät kielikuvat ja muoti-ilmaisut. Teemaan kuin teemaa sopii sama paketti, jolla luodaan ajankohtainen ja älykäs kuva yhdistyneenä herkkään ja inhimilliseen lähestymistapaan huomioiden talouden ja yhteiskunnallisten ilmiöiden osuus nykyihmisen arjen toiminnassa ja tavoitteissa.

Ev.lut kirkko on uudistamassa vihkikaavaansa. Uudessa kaavassa naiselta kysytää halukkuutta naimiseen ja mieheltä kysytään, onko tämä valmis käyttäytymään sivistyneesti myötä- ja vastoinkäymisissä. Arkkipiispa aikoo tarjota kirkkoihin uusia keskusteluryhmiä sivistyksestä ja avioliittokursseista kiinnostuneille nuorille miehille. Kirkolliskokous on aikeissa ehdottaa, että myös miehiä voidaan vihkiä papeiksi. Tärkeintä on säilyttää perhe pyhänä , yksinkertaisena ja tasapainoisena. Se takaa ikuisen elämän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti